Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:52 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestat pentru trafic de droguri Preşedintele Asociaţiei pentru Drepturi Civile Mangalia nu poate lupta pentru libertate din cauza bolii

ro

18 Mar, 2013 00:00 1528 Marime text
Preşedintele Asociaţiei pentru Drepturi Civile este acuzat de poliţiştii din Italia că ar fi călătorit din Buenos Aires în Italia având asupra lui 1.968 de grame de cocaină ascunse în pereţii bagajelor

Preşedintele Asociaţiei pentru Drepturi Civile, Paul Guzu, de 30 de ani, din Mangalia, va rămâne în arest pentru încă 24 de zile. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Constanţa şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. De altfel, Guzu a fost arestat preventiv pentru cinci zile, tot de Curtea de Apel Constanţa, pe data de 13 martie, în cauză fiind formulat recurs împotriva hotărârii judecătorilor. Pe data de 14 martie, pe rolul Curţii Supreme de Justiţie a României a fost înregistrat dosarul 1669/1/2013, cu obiect „mandat european de arestare”, stadiu procesual recurs, unde Paul Guzu a avut calitatea de recurent. Alexandru Burcuţ, avocatul preşedintelui Asociaţiei pentru Drepturi Civile, spune că dosarul din capitală nu s-a mai judecat. Şi asta din cauza problemelor de sănătate ale clientului său.

Vineri seara, Curtea de Apel Constanţa a menţinut măsura arestării preventive a lui Paul Guzu, pe o perioadă de 24 de zile, de la 18 martie până la 10 aprilie, inclusiv. Ca şi mandatul de cinci zile din data de 13 martie, şi cel de vineri poate fi atacat cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie a României. De menţionat că, în perioada imediat următoare, Paul Guzu va fi supus unei expertize medico-legale. Avocatul Alexandru Burcuţ consideră că starea de sănătate a clientului său este foarte gravă şi că, din această cauză, nu poate suporta regimul de detenţie. „Clientul meu (n.r. Paul Guzu) este foarte bolnav. Are dureri groaznice. Are boala oaselor de sticlă (n.r. fragilitate mărită a oaselor). Are mari probleme cu un picior. Italienii i-au sfărâmat un genunchi. Are probleme cu inima. Are şi un hematom”, a mai completat Burcuţ, potrivit căruia Guzu se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa. Alexandru Burcuţ a mai adăugat că şeful Asociaţiei pentru Drepturi Civile din Mangalia a renunţat la recursul formulat împotriva arestării sale pe cinci zile din cauza problemelor de sănătate.  

Mandat din 2007   
       
La finele săptămânii trecute, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a dat publicităţii o informare potrivit căreia, la data de 12 martie, poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din Mangalia, l-au depistat pe Paul Guzu, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare emis la 24.09.2007 de Tribunalul din Civitavecchia - Italia, pentru infracţiunea de „trafic ilegal de droguri”. Preşedintele Asociaţiei pentru Drepturi Civile este acuzat de poliţiştii din Italia că ar fi călătorit din Buenos Aires în Italia având asupra lui 1.968 de grame de cocaină ascunse în pereţii bagajelor. În acest dosar, Guzu a fost condamnat de autorităţile italiene la 3,8 ani de detenţie. În 2006, bărbatul a executat patru luni de detenţie în penitenciarul Civitavecchia din Roma, unde ar fi fost bătut.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un mangaliot 18 Mar, 2013 16:42 credea ca este buricul pamantului
  • ene 18 Mar, 2013 10:03 sa ne fie mila de el sau de copii ucisi de droguri?