Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestat la domiciliul de serviciu din Constanţa Medicul Marius Militaru se întoarce la Spitalul Judeţean Constanţa (document)

ro

30 Jan, 2015 00:00 3376 Marime text
Şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Marius Militaru, din Bucureşti, arestat la domiciliul de serviciu din Constanţa. Decizia a fost luată, ieri, de judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, care a înlocuit organul desemnat iniţial cu supravegherea, respectiv Poliţia Bucureşti (unde s-a dispus arestarea la domiciliu), cu Poliţia Constanţa. De asemenea, Bourceanu i-a permis lui Militaru să revină la muncă, respectiv la Spitalul Judeţean Constanţa, pentru exercitarea profesiei de medic, de luni până vineri, inclusiv, între orele 14.00 şi 21.00.
 
Şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară a fost reprezentat de Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. „Am cerut să se execute măsura arestului la locuinţa de serviciu pe care o are (n.r. Marius Militaru) în Constanţa. Şi asta pentru că, normal, este mai lesne să fie executată această măsură în Constanţa. De această măsură nu va profita doar dânsul, ci şi pacienţii din cadrul Spitalului Judeţean.

Din înscrisurile care ne-au fost puse la dispoziţie de către spital (n.r. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa), rezultă că dr. Militaru este singurul specialist care are o experienţă profesională deosebită şi care efectuează operaţii pe cord deschis. Nu este de neglijat nici faptul că, ulterior arestării acestuia, mai mulţi pacienţi care aşteptau să fie operaţi de către dumnealui au fost externaţi şi că, în momentul de faţă, de el pot fi efectuate anumite operaţii“, a declarat Mocanu, la finele şedinţei de judecată. Amintim că Marius Militaru, medicul premiat pentru efectuarea primului transplant cardiac din România, a fost trimis în judecată de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa. Alături de Militaru au mai fost deferiţi Justiţiei şi soţii Dorin şi Nicoleta Arhire, ambii medici anestezişti în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Toţi trei sunt acuzaţi de luare de mită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii