Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi violat fiica unui avocat Şase tineri din Constanţa, scoşi din celule şi arestaţi la domiciliu

ro

18 Feb, 2014 00:00 1790 Marime text
Cristian G., Dan I., Severius V., Sever A., Flavius S. şi Răzvan S., cei şase tineri judecaţi în dosarul minorei care ar fi fost violată, au ieşit aseară din spatele gratiilor. Judecătorii au înlocuit măsura arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 zile.
 
Pe durata arestului la domiciliu, tinerii sunt obligaţi să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să nu comunice cu persoana vătămată, cu coinculpaţii şi cu martorii din dosar sau cu membrii de familie ai acestora. Celor şase li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Procurorii susţin că, „în noaptea de 14/15 decembrie, profitând de starea părţii vătămate B.R.I. (minoră) (n.r. fiica unui avocat) şi de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima consimţământul, cinci dintre minori au condus-o pe partea vătămată la locuinţa unuia dintre ei, lipsind-o de libertate, unde doi dintre ei au întreţinut raporturi sexuale cu partea vătămată, contrar voinţei acesteia, fiind încurajaţi şi susţinuţi fizic de către un alt tânăr prezent”. „Ulterior, în aceeaşi noapte, inculpaţii au condus-o pe partea vătămată la locuinţa sa, unde au intrat fără acord, context în care inculpatul G.C.F. (n.r. susţinătorul celor doi) a întreţinut raporturi sexuale cu minora, fiind susţinut moral şi fizic de ceilalţi patru inculpaţi. După comiterea faptelor, în perioada 15 - 22.12.2013, inculpatul Răzvan S. (recomandându-se ca fiind văr al unui tânăr arestat în cauză), prin intermediul unor postări pe o reţea de socializare, i-a ameninţat pe inculpaţii I.D.C. şi G.C.F. cu acte de violenţă fizică şi psihică în cazul în care aceştia nu-şi vor asuma exclusiv vinovăţia faptelor, cu scopul de a-l exonera de răspundere pe inculpatul V.S.A”, au conchis procurorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii