Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 100 de kilograme de peşte confiscate

ro

26 Mar, 2013 00:00 1033 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei bărbaţi care transportau, cu un autoturism, zeci de kilograme de peşte fără documente legale, respectiv pescuiau cu o plasă fără a avea autorizaţie.

În data de 23 martie, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen Transporter, condus de T.V.L., domiciliat în judeţul Tulcea.

În interiorul autoturismului au fost găsite 71,4 kilograme de peşte din specii diferite, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.
În data de 24 martie, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au verificat, pe braţul Sf. Gheorghe, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Tulcea, care pescuiau cu o plasă tip avă în lungime de 83 de metri.
Bărbaţii au declarat că nu posedă autorizaţie de pescuit pentru folosirea uneltelor comerciale, astfel încât plasa le-a fost ridicată în vederea confiscării, alături de cantitatea de 23 de kilograme de peşte.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor ambarcaţiunea din fibră de sticlă, motorul acesteia şi două rame, bunuri cu o valoare de aproximativ 4.250 de lei.
Cantitatea de 94,4 kilograme de peşte, evaluată la 313,5 lei, a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil.
Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „transport al peştelui fără documente legale”, respectiv „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip comercial fără autorizaţie”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii