Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:33 23 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Aproape două mii de dosare prin instanţele din toată ţara Cum a ajuns în arest unul dintre cei mai puternici lichidatori judiciari din Constanţa

ro

20 Jul, 2013 00:00 1868 Marime text
Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au decis, ieri, într-o şedinţă secretă, arestarea unuia dintre cei mai cunoscuţi lichidatori judiciari de la malul mării. Vorbim despre Gheorghe Sorin Predescu, lichidator judiciar, asociat coordonator în cadrul SC Global Insolvency SPRL Constanţa, care a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile. Bărbatul este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de luare de mită. În acelaşi dosar, organele de anchetă derulează cercetările penale şi faţă de Cristina Larisa Purcărea, avocat în cadrul Baroului Constanţa din 2007, în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii iulie, prin „intermediul învinuitei Purcărea Cristina Larisa, inculpatul Predescu Gheorghe Sorin a pretins de la o persoană denunţătoare suma de 10.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de lichidator judiciar, să autorizeze asocierea în participaţiune între firma reprezentată de persoana denunţătoare şi o altă societate comercială”. „Autorizarea acordată de lichidatorul Predescu Gheorghe Sorin era o condiţie esenţială pentru încheierea acestui contract. SC Global Insolvency SPRL Constanţa, în care inculpatul Predescu Gheorghe Sorin are calitatea de asociat coordonator, este societatea desemnată de instanţa de judecată drept administrator special al unei firme intrate în procedura insolvenţei şi reprezentate de persoana denunţătoare. La data de 18 iulie, inculpatul Predescu Gheorghe Sorin a primit de la persoana denunţătoare, prin intermediul învinuitei Purcărea Cristina Larisa, suma de 10.000 de euro, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile (...) La data de 18 iulie, procurorii au dispus reţinerea inculpatului Predescu Gheorghe Sorin pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile. Faţă de învinuita Purcărea Cristina Larisa, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe un termen de 30 de zile”, conform DNA. Ieri, Curtea de Apel Constanţa, în completul prezidat de magistratul Cristina Eleni Marcu, a decis arestarea lui Predescu pentru 29 de zile. Hotărârea a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. De menţionat că, potrivit portalului instanţelor de judecată, numele Global Insolvency SPRL Constanţa, cu sediul pe strada Mircea cel Bătrân, Numărul 63, apare în circa 1.500 de dosare, unul dintre ele fiind cel cunoscut generic „Păgubiţii Vectra”, în timp ce numele bărbatului figurează în peste 600 de procese.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 21 Jul, 2013 10:49 felicitari judecatorilor