Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apărare şocantă în caz de viol Siluită la zece ani pentru că ea era dezvoltată, iar el victima filmelor

ro

19 Jan, 2012 00:00 2809 Marime text
minora_-_violator_mihai_vasilescu.jpgApărarea a argumentat că, deşi „se poate vorbi de o faptă ilicită, să se aibă în vedere că va rezulta un copil care trebuie crescut de ambii părinţi şi inculpatul nu poate fi arestat, care şi-a asumat relaţia cu o minoră, iar acum copiii sunt mai evoluaţi şi victima filmelor"


Sex de trei ori pe lună, de la zece ani, imagini crunte, care îngrozesc opinia publică, o fetiţă încercând să-şi ţină pantalonii pentru a nu fi forţată să facă sex şi, de partea cealaltă, presupuse promisiuni de căsătorie şi declaraţii de iubire. Toate, în contextul faptului că „acum copiii sunt mai evoluaţi şi victima filmelor". Acestea sunt doar câteva dintre dezvăluirile cutremurătoare în cazul constănţeanului de 21 de ani arestat preventiv pentru viol după ce a lăsat însărcinată o fată de 11 ani.

În cursul săptămânii trecute, un cutremurător caz făcea înconjurul judeţului Constanţa şi nu numai. Un individ de 21 de ani a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru viol, după ce a ieşit la iveală faptul că acesta lăsase însărcinată o fată de 11 ani. Vestea s-a răspândit repede, iar Mihai Vasilescu, individul răspunzător de scandal, a devenit „tatăl-vedetă" din România, judecătorii constănţeni dispunând rapid arestarea sa preventivă, încuviinţând astfel fără şovăială propunerea procurorilor. Totuşi, ce nu s-a ştiut a fost faptul că relaţiile sexuale ale individului cu minora au început încă de când aceasta avea doar zece ani. Că suspectul a recunoscut că întreţinea relaţii sexuale în mod repetat cu minora, de regulă de trei ori pe lună. Că, la primele actele sexuale consumate, fetiţa a încercat să se ţină de pantaloni, pentru a nu fi supusă întreţinerii de raporturi sexuale, însă împotrivirile sale nu au putut ţine piept poftei individului care, culmea, era prieten cu fratele său şi locuia din când în când la ei.

Imaginea este deosebit de cruntă

La momentul la care au cerut arestarea preventivă a lui Mihai Vasilescu, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au argumentat că faptele comise de acestea trezesc un sentiment de indignare în rândul comunităţii şi că se impune luare unei măsuri severe. „Partea vătămată este în vârstă de 11 ani, imaginea este una deosebit de cruntă şi prin această prismă fapta este deosebit de gravă şi această măsură este aptă să satisfacă caracterul preventiv-educativ", au spus procurorii. De asemenea, aceştia au arătat că în legătură cu primul raport sexual „sunt deosebiri majore în sensul că partea vătămată descrie altfel acest act sexual, în sensul că s-a împotrivit, chiar a încercat să-şi ţină pantalonii, faţă de cele relatate de către inculpat".

Victima nu a fost bătută


Însă ceea ce a fost cu adevărat spectaculos a fost apărarea suspectului, care, apărat de avocatul ales, a argumentat că încadrarea juridică a faptei în viol este discutabilă, pentru că din primele declaraţii date de fata de 11 ani, nu rezultă că aceasta ar fi fost bătută pentru a întreţine raportul sexual. „În intervalul martie - octombrie 2011, când mama minorei a sesizat lipsa ciclului menstrual, s-a dus la medic şi s-a constatat că partea vătămată este însărcinată, dar să se aibă în vedere că actul sexual nu a fost prin ameninţare", a fost părerea apărării. Totodată, avocatul lui Mihai Vasilescu a mai spus că, deşi „se poate vorbi de o faptă ilicită, să se aibă în vedere că va rezulta un copil care trebuie crescut de ambii părinţi şi inculpatul nu poate fi arestat, care şi-a asumat relaţia cu o minoră, iar acum copiii sunt mai evoluaţi şi victima filmelor". Dincolo însă de aceste argumente, avocatul individului a apreciat că nu ar putea fi arestat clientul său, din moment ce nu reprezintă un pericol public, iar colectivitatea nu şi-a demonstrat indignarea: „nu sunt întrunite cele două condiţii impuse de textul de lege, pericolul social pentru ordinea publică nu este demonstrat în cauza de faţă şi nu se demonstrează că este indignată colectivitatea".

„Între cei doi este o idilă"

Iar pentru a închide gurile răutăcioşilor, avocatul a mai adăugat că „între cei doi este o idilă, rezultatul fiind naşterea unui copil (...) este uşor să ceri arestarea unei persoane". La rândul său, în ultimul cuvânt, Mihai Vasilescu a declarat că este de acord cu cele susţinute de avocatul său şi că voia să fie cercetat în libertate, pentru că o va lua de soţie pe fata de 11 ani, că o iubeşte şi că doreşte să îl crească pe copilul lor. Foarte interesant, însă, din declaraţiile fetei nu a reieşit faptul că suspectul i-ar fi zis că o iubeşte sau că i-ar fi promis să se căsătorească. Mai mult decât atât, aşa cum au arătat şi judecătorii, „nu se poate discuta despre căsătoria unui minor de 11 ani". La finalul deliberărilor, judecătorii au dispus arestarea suspectului, „deşi inculpatul se află la primul conflict cu legea penală şi nu este cunoscut cu antecedente penale, nu putem ignora gradul deosebit de ridicat de pericol social al infracţiunii comise, decurgând din împrejurările şi modalitatea concretă în care a acţionat acesta, pe o perioadă îndelungată ce începe înainte ca partea vătămată să fi împlinit 11 ani, cu o frecvenţă ce nu a putut fi cuantificată cert, fără ca părţile să folosească mijloace de contracepţie".

Sarcină de 26 de săptămâni

Totodată, decizia de arestare s-a bazat şi pe „urmările grave produse, constând în atingerea adusă valorilor social ocrotite de legiuitor prin existenţa unei sarcini în evoluţie de 26 de săptămâni care, raportat la vârsta mamei poartă consecinţe deosebit de grave asupra sănătăţii acesteia, urmări care se adaugă şi traumei psihice pe care a resimţit-o minora prin atingerea atât de gravă adusă dezvoltării sale, prin limitările de perspective educaţionale pe care o presupune maternitatea în cazul unei eleve". Nu în ultimul rând, s-a avut în vedere şi „rezonanţa socială ce s-a creat în rândul colectivităţii mici din care partea vătămată şi familia acesteia fac parte, faţă de atitudinea indiferentă manifestată de inculpat". Mihai Vasilescu are mandatul de arestare valabil până la data de 6 februarie 2012.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii