Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anticorupţia şi datele oficiale Ce constănţeni au făcut de râs uniforma Poliţiei Române

ro

14 Mar, 2012 02:38 3864 Marime text
Politisti-sigla-DGA.jpg„(...) Poliţistul bulgar M.S. a lăsat să se înţeleagă că aşteaptă ceva în schimbul documentelor, moment în care ofiţerul DGA i-a înmânat suma de 70 de euro"

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa, sub coordonarea procurorilor, au prins în flagrant mai mulţi poliţişti în timp ce primeau şpagă. Conform datelor făcute publice, ofiţerii de la Anticorupţie Constanţa au „nefericit", de la începutul anului 2011 şi până în prezent, un număr de trei „oameni ai legii", însă numărul acestora pare să fie mult mai mare, având în vederea că nu toate cazurile sunt mediatizate. Un alt aspect care trebuie menţionat este acela că majoritatea dosarelor au avut ca bază acţiuni de prindere în flagrant, care sunt urmate de întocmirea de către procuror a rechizitoriului şi înaintarea acestuia la instanţă.

După cum spunem şi mai sus, potrivit datelor făcute publice, ultimul poliţist în privinţa căruia ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au spus că a fost prins în flagrant când lua şpagă face parte din cadrul Secţiei 2 de Poliţie Rurală Mihail Kogălniceanu. Acesta ar fi fost depistat în timp ce primea suma de 300 de lei de la un cetăţean pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat. La vremea prezentării cazului, s-a spus că poliţistul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa. Un alt poliţist constănţean prins pe picior greşit este un agent şef din cadrul Secţiei 9 - Poliţia Rurală Chirnogeni, care ar fi primit suma de 2.000 de lei, de la un cetăţean pentru a nu-i întocmi dosar penal. După momentul primirii sumei de 2.000 de lei de la denunţător, agentul de poliţie a încercat să fugă, demarând în trombă pe un drum neamenajat de la marginea localităţii Bărăganu. „Omul legii" s-a ales cu dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

„Lotul" de la Frontieră

Mai mult decât atât, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant a unor lucrători de poliţie de frontieră cercetaţi pentru comiterea unor fapte de corupţie. De altfel, cercetările au început în cursul anului 2010, ca urmare a sesizării direcţiei cu privire la faptul că unii lucrători de poliţie de frontieră permit, în schimbul unor sume de bani, intrarea/ieşirea în/din ţară a unor cetăţeni care nu îndeplinesc condiţiile legale. La jumătatea lunii iunie 2011, în jurul orelor 21.00, un ofiţer DGA, investigator autorizat în cauză, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pentru a ieşi din România cu destinaţia Bulgaria. „În urma controlului specific, agentul de poliţie de frontieră P.C. a constatat că investigatorul nu poseda procură specială pentru ieşirea din ţară din partea proprietarului autoturismului pe care îl conducea, iar autoturismul avea inspecţia tehnică periodică expirată. După constatarea făcută, agentul de poliţie de frontieră P.C. a înmânat documentele lucrătorului de poliţie de frontieră bulgar, făcându-i semn investigatorului DGA şi spunându-i să discute cu colegul său bulgar pentru rezolvarea situaţiei", conform anchetatorilor de la DGA. Potrivit Anticorupţiei „poliţistul bulgar M.S. a lăsat să se înţeleagă că aşteaptă ceva în schimbul documentelor, moment în care ofiţerul DGA i-a înmânat suma de 70 de euro. După primirea banilor, M.S. i-a restituit documentele şi l-a lăsat să intre în Republica Bulgaria". Nu este trecut cu vederea în aceeaşi cauză au fost cercetaţi şi alţi patru lucrători de poliţie de frontieră, însă numele lor nu au fost făcute publice nici până prezent.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii