Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:05 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Angajat“ al SRI Constanţa Decizie definitivă pentru Sorin Pelelungă

ro

23 Dec, 2015 00:00 1133 Marime text


Magistraţii Judecătoriei Constanţa au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar luată faţă de Sorin Pelelungă, agent în cadrul Spitalului Penitenciar „Poarta Albă“. Decizia a putut fi atacată, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a formulat contestaţie. Astfel, ieri, magistraţii Tribunalului Constanţa au respins contestaţia ca nefondată. Decizia este definitivă.
 
Prin urmare, judecătorii constănţeni i-au impus lui Sorin Pelelungă, pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligaţii legale: „a) să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat“, potrivit minutei.
 
De asemenea, Sorin Pelelungă mai trebuie să ţină cont de următoarele obligaţii: „a) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa decât cu încuviinţarea prealabilă a Judecătoriei Constanţa; b) să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu martorii Bobe Alexandru, Sburlan Dragoş Florin, Nicola Aurelian, Mancaş Christian, Iorgulescu Florin Gabriel, Alexandrescu Adrian, Frunză Virgil, Tamaş Cristina, Flaut Elena Cristina, Hornoiu Diana, Irimia Mihaela, Soare Mariana, Pucică Mihaela, Zaharescu Eugen, Bayrak Ayşenur, Bocai Anca şi nici cu membrii de familie ai acestora; c) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme“.
 
Magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus, în data de 18 decembrie, începerea judecăţii cauzei privindu-l pe Sorin Pelelungă, agent în cadrul Spitalului Penitenciar „Poarta Albă“, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 12 ianuarie 2016.
 
Pelelungă este cercetat pentru şantaj în formă agravată, el fiind acuzat că, în perioada mai-septembrie, s-ar fi prezentat drept angajat al Serviciului Român de Informaţii şi l-a constrâns pe decanul unei facultăţi din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa cu instrumentarea unor dosare aflate în lucru la serviciul de informaţii menţionat şi care îl priveau, cu scopul de a obţine, în mod injust, soluţionarea favorabilă a unor cereri în legătură cu situaţia universitară a fiului său sau a altor persoane.

Ti-a placut articolul?

Comentarii