Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andrei Bodean, de la DNA, l-ar vrea în arest pe Nicuşor Constantinescu. Totul se decide azi (galerie foto+video+rechizitorii)

ro

20 May, 2016 00:00 3485 Marime text


Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a formulat, ieri, o cerere de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive faţă de Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Propunerea va fi analizată azi, la ora 15.00, de judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea în apel a dosarului CMZ, unde şeful CJC a fost condamnat, în primă instanţă, la 3,6 ani de închisoare cu executare.
 
Potrivit lui Andrei Bodean, propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că „inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a încălcat în mod repetat una dintre obligaţiile impuse prin Încheierea din 5.12.2014, emisă de Curtea de Apel Constanţa, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar, şi anume aceea de a se prezenta la instanţa de judecată ori de câte ori era chemat“.
 
„Potrivit referatului de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura mai grea a arestării preventive, a rezultat că, de la data de 29 martie 2016 până în prezent, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, cu rea-credinţă, a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând faptul că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenţii chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Instanţa de judecată chiar a încercat să îl audieze pe inculpat în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord“, potrivit DNA.

„A părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol“ 

Cei de la Anticorupţie mai arată că, „deşi inculpatul pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent, acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-şi rezolva diverse «probleme personale»“.
 
„De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultăţii, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului, respectiv prin: invitarea şi cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanţilor, angajarea unei formaţii care să asigure fondul muzical etc. Mai mult, într-o publicaţie locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultăţii, în care inculpatul apare poziţionat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii. Din referatul procurorilor se desprinde concluzia că, în perioada respectivă, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanţă pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea-credinţă tergiversarea cauzei“, conform procurorilor.
 
De menţionat că ieri la Spitalul Judeţean s-au prezentat doi jandarmi, la secţia de Urologie, acolo unde este internat Nicuşor Daniel Constantinescu. Potrivit surselor noastre, cei doi jandarmi s-au interesat de starea şefului CJC şi dacă aceasta îi permite deplasarea.

Şase pentru şeful CJC

În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în: Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2), în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3), în dosarul celor 19 persoane (fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4) şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa.
 
Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP), din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror DNA Bucureşti.
 
Sursa foto: telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii