Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetaţi pentru că au înşelat o bancă Ioan Bezercu şi Virgil Poinaru rămân în arestul IPJ Constanţa (VIDEO)

ro

03 Jan, 2015 00:00 2236 Marime text
Magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis, în penultima zi a anului trecut să respingă solicitările de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar în cazul lui Ioan Bezercu şi Virgil Poinaru. Cei doi sunt cercetaţi pentru înşelăciune, alături de Sorin Eduard Cristea.
 
Ioan Bezercu şi Sorin Eduard Cristea au fost arestaţi preventiv la începutul lunii noiembrie. Cei doi au fost cercetaţi de poliţiştii din Constanţa pentru că ar fi obţinut un credit bancar de 50.000 de lei, în baza unor documente falsificate de Virgil Poinaru. Pe baza probelor adunate, acesta din urmă a fost, şi el, arestat preventiv la începutul lunii decembrie.
 
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa au surprins în flagrant, în urmă cu două luni, doi bărbaţi, de 31, respectiv de 52 de ani, în timp ce ridicau de la o bancă din Constanţa suma de 29.708 lei, obţinută în mod fraudulos. În fapt, din cercetări a reieşit că bărbatul de 52 de ani, „folosind înscrisuri oficiale falsificate, respectiv o decizie de pensionare şi un cupon de pensie militară, puse la dispoziţie de complicele său, ar fi solicitat unei bănci din Constanţa un credit de refinanţare în valoare de 50.000 de lei, credit ce i-a fost aprobat“, potrivit anchetatorilor. Oamenii legii mai spun că, din suma acordată de bancă, 20.000 de lei au fost folosiţi pentru achitarea unor credite pe care cel în cauză le avea la alte bănci, iar restul banilor au fost retraşi în numerar de cei doi bărbaţi.
 
Pe 4 decembrie, poliţiştii Serviciului Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul de specialitate al celor din cadrul DIPI – Serviciul Constanţa – IGPR, au identificat pe Virgil Poinaru, de 38 ani, cu antecedente penale, care în perioada septembrie – noiembrie 2014, a falsificat înscrisurile oficiale întocmite pe numele lui Ioan Bezercu, pe care le-a predat lui Ioan Bezercu şi lui Sorin Eduard Cristea, spre a fi folosite la două bănci, magazine şi supermarketuri din Constanţa pentru acordarea unor credite bancare şi a unor carduri de credit, în valoare de peste 70.000 lei.
 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii