Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi usturătoare pentru şoferii maşinilor fără cauciucuri de iarnă

ro

28 Jan, 2014 00:00 2721 Marime text
Având în vedere că pe drumurile din judeţul Constanţa se circulă în condiţii de iarnă, poliţiştii rutieri au acţionat în permanenţă pe toate arterele pentru informarea participanţilor la trafic cu privire la starea drumurilor şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere.
Ca urmare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri, în data de 26 ianuarie, pe drumurile din judeţul Constanţa nu s-au înregistrat accidente de circulaţie.

Pentru a preveni accidentele rutiere şi pentru a evita efectele negative pe care sezonul rece le are asupra autovehiculelor, conducătorii auto trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte: verificarea sistemului de degivrare şi climatizare, verificarea sistemului de lumini, inclusiv cele pentru ceaţă, dotarea autovehiculelor cu anvelope specifice sezonului de iarnă, lanţuri antiderapante, săculeţi cu nisip, lichid de parbriz specific temperaturilor scăzute, antigel.

Facem precizarea că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prevede sancţionarea conducerii autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.
Amenda pentru fapta menţionată mai sus este de la 9 la 20 de puncte-amendă, respectiv între 765 şi 1.700 de lei, iar sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii