Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Fociac Vezi ce pedeapsă a primit un tânăr trimis în judecată de procurorii DIICOT

ro

12 Dec, 2013 00:00 2686 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa, Alexandru Fociac, de 24 de ani, din municipiu, a fost condamnat. Ieri, Judecătoria Constanţa a decis ca tânărul să execute doi ani de închisoare. Pedeapsa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Amintim că, la începutul lunii noiembrie, poliţiştii Gărzii de Coastă, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT, au anunţat desfăşurarea unei acţiuni de prevenire şi combatere a traficului cu substanţe interzise în zona de competenţă.
Pe raza municipiului Constanţa, mai exact în zona Palatului de Justiţiei, a fost depistat în trafic un autoturism marca Ford Focus, condus de un tânăr de 24 de ani, despre care existau informaţii că deţine substanţe interzise.

Ulterior, organele de anchetă au procedat la oprirea autoturismului, dar conducătorul auto nu s-ar fi supus semnalului regulamentar, demarând în trombă pe străzile din municipiul Constanţa, însă la scurt timp a fost blocat în trafic. În urma controlului amănunţit al autoturismului, a fost descoperită ascunsă sub scaunul şoferului o pungă din plastic ce conţinea o substanţă vegetală de culoare verde, cu miros specific de canabis.

După expertiza realizată în laboratorul BCCO Constanţa, a rezultat că tânărul în cauză deţinea 91,4 grame de canabinoizi sintetici (substanţă derivată din cannabis cu efect psihoactiv).
Tânărul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „efectuare de către o persoană de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii