Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alcoolul la volan provoacă accidente grave! Un şofer arestat şi răniţi pe şoselele din Constanţa (galerie foto)

ro

22 Sep, 2014 00:00 2301 Marime text
A fost un week-end plin de evenimente nedorite pe şoselele din Constanţa. Cele mai grave accidente au fost provocate de şoferi băuţi. Unul dintre ei a şi fost arestat preventiv.
 
Şoferul unei autoutilitare care circula pe strada Suceava a virat stânga fără să se asigure, ieri, la amiază, încercând să intre pe bulevardul Tomis, şi a lovit un autoturism marca Ford care circula regulamentar şi pe care l-a proiectat într-un autobuz RATC. Autoutilitara a ricoşat şi a atins uşor şi un taximetru. Nicio persoană nu a fost rănită.

 Pieton accidentat în faţa cimitirului

Într-un alt accident, un pieton beat a fost lovit de maşină, sâmbătă seara, chiar în faţa cimitirului din Techirghiol! O femeie de 60 ani, din Drobeta-Turnu Severin, se afla la volanul unui autoturism care a accidentat un bărbat de 48 de ani, din Techirghiol. Pietonul traversase strada prin loc nepermis şi fără a se asigura, din partea stângă a conducătorului auto, fiind în stare de ebrietate, iar după ce a ajuns pe bordura carosabilului s-a dezechilibrat şi a căzut pe spate, moment în care a fost acroşat de autoturismul menţionat.

 Mopedist beat şi fără permis, carambol cu alaiul de nuntă

Tot sâmbătă, la Murfatlar, o maşină care făcea parte dintr-un alai de nuntă şi care mergea să ia mireasa de acasă a acroşat un moped, pe DN3. Cei doi bărbaţi care se aflau pe moped erau băuţi. Conducătorul ciclomotorului nu poseda permis pentru nicio categorie de autovehicule. El are 59 de ani şi era însoţit de un alt bărbat, de 61 de ani. Conform poliţiştilor, ei au căzut după ce mopedul a fost atins de un autoturism, din cauza unei manevre imprudente efectuate de motociclistul de ocazie. Victimele au fost rănite uşor.

 Şofer băut, arestat

 Un şofer băut a băgat două femei în spital, sâmbătă dimineaţă. Conform Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa, un tânăr de 23 de ani, Alexandru Florin Rizea, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice (0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat), a lovit cu maşina două femei aflate într-o staţie RATC. Victimele, o tânără de 29 de ani, din Botoşani, şi o femeie de 39 de ani, din Constanţa, au fost transportate la spital de două ambulanţe SMURD.
 
Şoferul se deplasa pe bulevardul 1 Mai Vechi, dinspre strada Caraiman către strada Plopilor şi a pierdut controlul direcţiei către stânga, la intersecţia cu aleea Timonei. După producerea accidentului, conducătorul auto nu a oprit şi a plecat de la locul accidentului fără încuviinţarae organelor de poliţie. El a fost depistat ulterior, iar după audieri a fost reţinut. Magistraţii Judecătorii Constanţa au emis pe numele lui, duminică, mandat de arestare preventivă.

 Tânără băgată în spital de un alt şofer beat

 Un alt accident rutier grav s-a produs vineri noaptea spre sâmbătă în staţiunea Mamaia, în dreptul hotelului Perla. Un autoturism în care se aflau patru tineri a intrat într-un stâlp de iluminat de pe marginea şoselei. Ei se deplasau spre Pescărie, iar şoferul a pierdut controlul volanului în momentul în care a virat dreapta pentru a intra în parcarea Satului de Vacanţă. Autoturismul marca BMW, cu numere de Anglia şi volan pe dreapta, s-a izbit de un stâlp de beton. 

Poliţiştii au constatat că şoferul, Nicolae Pavel, în vârstă de 35 de ani, băuse mult înainte de a se urca la volan. Testul cu aparatul Dragger a indicat o alcoolemie de 0,85 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. O fată de 19 ani, Raluca Andreea Dinu, pasager pe bancheta din spate, a fost transportată la spital de medicii SMURD, cu fracturi lombare şi de bazin. Medicii spun că fata se va vindeca. În autoturism se mai aflau o tânără în vârstă de 23 de ani, Andreea Dinu, şi un bărbat de 26 de ani, Radu Ionuţ Nane. Ca şi şoferul, ei au fost răniţi uşor, conform anchetatorilor. Cei patru sunt, cu toţii, din Ovidiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii