Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alături de 12 persoane Particularul constănţean Adrian Stănei a fost trimis în judecată

ro

04 Apr, 2012 02:47 6775 Marime text
Stanei__cereale.jpgProcurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au terminat cercetările în dosarul în care printre suspecţii bănuiţi că ar fi încălcat legea se numără să particularul Adrian Stănei, unul dintre patronii SC New Grains Group SRL. Pe cale de consecinţă, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată atât a lui Stănei, cât şi a altor 12 inculpaţi. Conform Portalului instanţelor de judecată, pe lista „neagră" se află: George Condrea, zis şi

„Freză", Cristian Grosu, zis şi „Munaf", Corneliu Caraion, Luigi Pescaru, Cristian Petrică Enea, Adrian Stănei, Ghiocel Vasile Dragomir, zis şi „Gorila", Liviu Râpeanu, Bogdan Ralu, zis şi „Mox", Daniela Stoica, Nicolae Cioroianu, Valentin Cioroianu şi Tudora Cioroianu.

Pe data de 2 aprilie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 3440/118/2012, cu obiect „infracţiuni de evaziune fiscală", cauză penală în care apar 13 inculpaţi, printre ei aflându-se Adrian Stănei şi Cristian Petrică Enea. Cei doi conduc societatea comercială New Grains Group SRL. Dosarul cauzei va fi deschis de magistraţi pe data de 7 mai. Iniţial s-a spus că Adrian Stănei şi Cristian Petrică Enea sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, lipsire de libertate, participaţie improprie la omisiunea înregistrării în evidenţele contabile ale SC Blade Tessa SRL Cobadin a veniturilor obţinute de această societate şi participaţie improprie la contrafacerea unei facturi fiscale. Mai exact, Stănei şi Enea au fost acuzaţi de complicitate la sustragerea de la efectuarea verificărilor financiar -contabile prin formularea de declaraţii inexacte cu privire la sediul social declarat al SC Blade Tessa SRL Cobadin, de două infracţiuni de spălare de bani şi cesionarea fictivă de părţi sociale, în referire la SC NGG SRL Constanţa. Ghiocel Vasile Dragomir era acuzat de procurori de comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate şi complicitate la infracţiunile de şantaj care ar fi fost săvârşite de amicii Enea şi Stănei. Inculpaţii mai sus precizaţi au fost cercetaţi de procurori sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, şantaj, dar şi de lipsire de libertate în mod ilegal. Ieri, Tribunalul Constanţa, în completul prezidat de magistratul Iuliana Radu, a decis ca George Condrea, singurul aflat în arest, să fie cercetat în stare de libertate cu interdicţia de a nu părăsi localitatea. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii