Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutaţi de jandarmi Procurorii DIICOT Constanţa au pus pe butuci o grupare specializată în vânzarea de etnobotanice (video)

ro

20 Mar, 2013 00:00 2570 Marime text
În urma a opt percheziţii efectuate ieri în municipiul Constanţa, poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Constanţa au descoperit sute de plicuri cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice), arme, bani, un cântar electronic şi un dispozitiv de supraveghere stradală. Patru suspecţi au fost reţinuţi pentru operaţiuni cu produse de tip „etnobotanic”. Cazul a fost prezentat publicului, în cadrul unei conferinţe de presă, de oficialii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, de cei ai Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanţa şi de cei ai Centrului Antidrog.  

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale din municipiul Constanţa, suspectată că desfăşura activităţi de comercializare stradală a unor produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Din investigaţiile efectuate, a reieşit că grupul infracţional organizat, format din 12 membri cu vârste între 17 şi 52 de ani, toţi din Constanţa, a procurat, transportat, depozitat, ambalat şi ulterior pus în vânzare substanţe noi cu efecte psihoactive, sub formă de pulberi sau fragmente vegetale. Substanţele erau vândute consumatorilor din Constanţa cu sume cuprinse între 10 şi 20 de lei/doză. Pentru probarea activităţii infracţionale, la data de 18 martie, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Constanţa, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.M.J. Constanţa, au efectuat opt percheziţii în municipiul Constanţa, ocazie cu care au fost descoperite aproximativ 300 de plicuri cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, un cântar electronic, sume de bani şi un dispozitiv de supraveghere stradală.

De asemenea, la locuinţa unuia dintre suspecţi a fost găsit şi un pistol cu aer comprimat de calibrul 6 mm, 1.000 de proiectile metalice de acelaşi calibru şi mai multe arme albe. În total, pe toată perioada cercetărilor, au fost ridicate aproximativ 750 de plicuri cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 11 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul unităţii de Parchet pentru audieri.
În urma probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a patru persoane, printre care şi un minor de 17 ani. Ieri, aceştia urmau să fie prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Totodată, faţă de o altă persoane, procurorii DIICOT au luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Până la închiderea ediţiei, Judecătoria Constanţa nu ajunsese la o decizie cu privire la propunerea de arestare. Cercetările continuă faţă de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive fără autorizaţie specială, faptă prevăzută de art.16, al.1 din Legea 194/2011.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii