Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ai timp, dar nu ai bani? Constanţa. Iată cât durează să-ţi înmatriculezi maşina fără achitarea timbrului de mediu

ro

22 Jul, 2016 00:00 4149 Marime text


O femeie din Constanţa a reuşit, săptămâna trecută, să-şi înmatriculeze automobilul fără a mai achita timbrul de mediu. Decizia, care a fost luată de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, este definitivă, iar instanţa a dispus obligarea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa la emiterea certificatului de înmatriculare pentru un autoturism, fără plata timbrului de mediu prevăzut de O.U.G. nr. 13/2009 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.
 
În cazul de faţă, procesul a durat aproximativ nouă luni.
 
Conform Portalului instanţelor de judecată, dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa aproape de finele lunii octombrie 2015. Primul termen a fost stabilit în luna ianuarie 2016, când instanţa a respins cererea formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâta Instituţia Prefectului Constanţa - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere, Înmatriculări Autovehicule, ca neîntemeiată.
 
Decizia Tribunalului Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa. La această instanţă, dosarul a ajuns aproape de finele lunii februarie, iar primul termen a fost stabilit pentru luna iunie. Atunci, cauza a fost amânată pentru câteva zile, iar la termenul fixat, Curtea a admis acţiunea reclamantei şi a anulat decizia Tribunalului Constanţa.
 
Astfel, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa a fost obligat să emită certificatul de înmatriculare pentru un autoturism, fără plata timbrului de mediu prevăzut de O.U.G. nr. 13/2009 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.
 
După ce decizia instanţei va fi motivată, câştigătoarea procesului poate merge cu documentul respectiv la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa în vederea înmatriculării automobilului fără achitarea timbrului de mediu. 

Citeşte şi 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii