Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agresorul s-a automutilat şi a murit Un taximetrist din Constanţa a fost înjunghiat de clientul său (galerie foto)

ro

28 Sep, 2015 00:00 3136 Marime text
Scene de groază în mijlocul Constanţei! Ieri-dimineaţă, pe bulevardul Tomis din municipiul Constanţa, în zona restaurantului Beirut, un taximetrist de la Romaris a fost înjunghiat în gât, cu o foarfecă, de un client aparent drogat. Pentru a se face nevăzut, bărbatul a fugit într-o casă, unde a fost luat la bătaie de locatari. Ulterior, individul s-a refugiat în cafeneaua Bourbon, unde a dat peste mai mulţi angajaţi care se pregăteau să deschidă unitatea. Aici, pe una dintre mese, presupusul autor a găsit un cuţit cu care s-a înjunghiat în piept şi s-a tăiat pe mâini. După ce s-a automutilat, a fost agresiv cu poliţiştii, jandarmii şi cadrele medicale chemate la faţa locului.
 
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa, „maiorul Davidencu Bogdan, din cadrul IJJ Constanţa, în timp ce se deplasa de la sediul unităţii către domiciliu, a observat, la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Tudor Vladimirescu, un autoturism taxi cu ambele portiere deschise, iar lângă acesta se afla un bărbat ce prezenta o plagă înjunghiată la nivelul gâtului. De asemenea, a observat în imediata apropiere o altă persoană de sex masculin deplasându-se în fugă pe strada Tudor Vladimirescu“.
 
Martorul a anunţat autorităţile, iar echipajul ambulanţei sosite la faţa locului a preluat taximetristul şi l-a transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.
 
„Jandarmii şi poliţiştii ajunşi la faţa locului au trecut la verificarea zonei, iar în urma discuţiilor purtate cu mai multe persoane care se aflau pe stradă, s-a constatat că acesta a intrat în localul Bourbon, rămânând în clădire, având asupra sa un cuţit luat din barul localului. Jandarmii împreună cu poliţiştii au pătruns în incinta localului, imobilizând persoana suspectă. Persoanei înjunghiate i s-au acordat primele îngrijiri medicale de către lucrătorii Serviciului de Ambulanţă sosiţi la faţa locului, aceasta fiind transportată la Spitalul Judeţean Constanţa. Făptuitorul a fost preluat de către o echipă a Secţiei 3 Poliţie, în vederea continuării cercetărilor“, potrivit comunicatului citat, remis cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
Agresorul a fost imobilizat, iar ulterior, a murit la spital. Decesul a survenit din cauza acumulării de sânge în plămâni. Agresorul a fost diagnosticat cu „plagă prin autoînjunghiere la nivelul toracelui anterior, stop cardio-respirator“. După efectuarea autopsiei, se va pune un diagnostic final.
 
Taximetristul, Eliade Drăghici, are 55 de ani şi lucrează în domeniu de 12-13 ani, potrivit declaraţiilor fratelui său. Din câte se pare, este prima oară când întâmpină astfel de probleme cu clienţii săi. Eliade Drăghici este stabil, conştient, iar rănile pe care le-a suferit nu îi pun viaţa în pericol.
 
Agresorul nu avea acte asupra lui, iar telefoanele mobile aveau parole. Oamenii legii au reuşit însă identificarea bărbatului care a murit. Este vorba de Mihai Cosmin Jitar, de 24 de ani, din Constanţa.

În urmă cu şapte ani, un taximetrist a fost împuşcat în ochi şi în gură

Nu este pentru prima dată când un taximetrist este agresat de un client. În anul 2008, taximetristul de la Romaris Hari Băcanu a fost executat cu o armă, un mod de operare mai rar, care duce cu gândul la practicile mafiote. Împuşcarea în gură şi în ochi este o execuţie tipic mafiotă, aplicată celor care fie, spre ghinionul lor, au văzut ce nu trebuia, fie au vorbit despre lucruri despre care nu trebuie să vorbească. De asemenea, faptul că a fost torturat înainte de a fi executat aminteşte de pedepsele aplicate în mod obişnuit de mafioţi.
 
Hari Băcanu era silit să muncească zi şi noapte ca să-şi întreţină fiul handicapat psihic şi sora paralizată. Una dintre mătuşile victimei a precizat, sub protecţia anonimatului, că bărbatul era un om retras, priceput la toate treburile gospodăreşti, şi că navigase timp de mulţi ani. Hari Băcanu a fost înmormântat la sfârşitul lunii ianuarie, în anul 2008.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii