Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenţii de poliţie Florin Peţeanu şi Ionuţ Adrian Ioana, eliberaţi

ro

29 Mar, 2014 00:00 3281 Marime text
Prezentaţi în faţa instanţei, cei doi agenţi de poliţie Florin Peţeanu şi Ionuţ Adrian Ioana au fost eliberaţi din arest. Cei doi, lucrători în cadrul Poliţiei de Frontieră - Garda de Coastă, sunt cercetaţi într-un dosar de contrabandă alături de civilul Cristian Liciu. Cel din urmă a fost pus, de asemenea, în libertate.

Ionuţ Adrian Ioana este cercetat sub presupusa comitere a infracţiunii de abuz în serviciu. Conform procurorilor, acesta a permis, în noaptea de 24/25 ianuarie, unui autotir încărcat cu ţigări de contrabandă să intre pe teritoriul ţării prin PTF Vama Veche. În sarcina agentului a mai fost reţinut faptul că, în perioada ianuarie - februarie 2014, ar fi încălcat în mod repetat atribuţiile de serviciu şi ar fi adus la cunoştinţa unor persoane fizice informaţii ce nu sunt destinate publicului. Printre aceste persoane fizice se numără şi un inculpat în cauză. Agentul de poliţie Florin Peţeanu este cercetat tot sub presupusa comitere a infracţiunii de abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, acesta a permis aceluiaşi autotir, în noaptea de 3/4 martie, să treacă de controlul de frontieră încărcat cu 800 de pachete de ţigări Marble, fără a preda inspectorului ANAF aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciul în respectivul punct de trecere documentele mărfii şi mijlocului de transport, în vederea implementării în aplicaţia „trafic control“. În aceeaşi noapte, spun anchetatorii, agentul a permis unui mijloc de transport tip autodubă să treacă de controlul de frontieră, deşi asupra acestuia exista suspiciunea de contrabandă cu ţigări. După ce a ajuns pe teritoriul României, autotirul a fost returnat în Bulgaria, fără a fi însă înregistrat litigiul de trafic. În ambele cazuri, autotirul era condus de cetăţeanul bulgar Ivanov Kiril Ivanov, faţă de care, în urmă cu o săptămână, a fost dispusă măsura de arestare preventivă pentru 30 de zile. Conform anchetatorilor, civilul Cristian Liciu este cercetat în acelaşi dosar pentru complicitate la contrabandă. În sarcina acestuia a fost reţinut faptul că, în perioada decembrie 2013 - martie 2014, a ajutat un cetăţean cu sume de bani, în vederea introducerii şi vânzării pe teritoriul României de ţigări de contrabandă.
 
Ce decizie a fost luată în dosar

Asupra agenţilor de poliţie Florin Peţeanu şi Ionuţ Adrian Ioana şi a civilului Cristian Liciu a fost dispusă, iniţial, măsura reţinerii pentru 24 de ore. Joi, cei trei au fost prezentaţi la Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă, dar magistraţii şi-au declinat competenţa în favoarea Tribunalului. Ulterior, instanţa din urmă a sesizat Curtea de Apel Constanţa pentru stabilirea instanţei ce va analiza propunerea de arestare preventivă formulată pe numele lui Florin Peţeanu, Ionuţ Adrian Ioana şi Cristian Liciu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii