Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul Juncănaru acuzat de şantaj, pus în libertate de magistraţi

ro

22 Aug, 2013 00:00 1450 Marime text
Ştefan Ion Juncănaru, administrator al SC Izol-Just SRL, trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pentru şantaj a ieşit din arest. Şi asta după ce magistraţii au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpat cu măsura preventivă constând în obligarea de a nu părăsi localitatea.

Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, bărbatul ar putea fi obligat să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să se prezinte la Poliţia Municipiului Mangalia, desemnată de instanţă cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; c) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme; e) să nu se apropie de partea vătămată C. C. F. şi de membrii familiei acesteia şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect. Instanţa i-a atras atenţia inculpatului asupra împrejurării că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea sau a obligaţiilor ce îi revin, se va dispune înlocuirea măsurii cu măsura arestării preventive.

Ştefan Ion Juncănaru a fost deferit justiţiei alături de soţia sa, Cristina Daniela Juncănaru, femeia fiind acuzată de şantaj. Procurorii susţin că Juncănaru „a exercitat violenţe şi ameninţări asupra părţii vătămate, administrator al unei alte societăţi comerciale, cu scopul de a o determina pe aceasta să achite un credit bancar în valoare de 28.000 de euro, obţinut în urma unui contract la încheierea căruia inculpatul participase în calitate de garant, sau să încheie cu inculpatul un antecontract de vânzare - cumpărare, având ca obiect un imobil aparţinând părţii vătămate”. „În perioada ianuarie - 7 august 2013, inculpata Juncănaru Cristina Daniela l-a însoţit pe inculpatul Juncănaru Ştefan Ion, în mai multe rânduri, la discuţiile în cursul cărora acesta a formulat solicitările privind plata creditului sau încheierea antecontractului între el şi partea vătămată pentru imobilul acesteia din urmă, participând activ la discuţii şi reiterând aceste solicitări, în condiţiile în care cunoştea existenţa actelor de constrângere exercitate de soţul ei, i-a dat sfaturi pentru a evita tragerea la răspundere penală şi a exercitat ea însăşi presiuni asupra părţii vătămate şi asupra membrilor familiei.
La data de 8 august 2013, la cererea procurorilor, Judecătoria Constanţa a dispus arestarea preventivă pe un termen de 15 de zile a inculpatului Juncănaru Ştefan Ion”, au conchis organele de anchetă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii