Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerile cu cereale i-au adus în faţa Tribunalului Constanţa

ro

09 Oct, 2013 00:00 2495 Marime text
Liliana Moldovan, asociat unic şi administrator al SC Atlas Lil 2008 SRL Cuza Vodă, a fost trimisă în judecată de procurorii constănţeni.

Femeia este acuzată de evaziune fiscală, în modalitatea omisiunii evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate şi de evaziune fiscală, în modalitatea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar - fiscale prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate. În acelaşi dosar a mai fost deferit justiţiei Marian Răzvan Clinciu, asociat unic şi administrator al SC Live Sony Vision SRL Medgidia, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală, în modalitatea evidenţierii în actele contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, Giorgian Clinciu, asociat unic şi administrator al SC Ideal Agro SRL Cernavodă şi Vasile Ciutacu, asociat unic şi administrator al SC Dolce Expres SRL Medgidia, în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, în modalitatea evidenţierii în actele contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „în perioada martie – septembrie 2008, inculpata Moldovan Liliana, în calitate de asociat unic şi administrator al SC Atlas Lil 2008 SRL Cuza Vodă, nu a înregistrat în evidenţa contabilă operaţiunile comerciale de vânzare a cerealelor, efectuate către SC Live Sony Vision SRL Medgidia, firma inculpatului Clinciu Răzvan Marian, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu suma totală de 9.050.906 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit”.
„În aceeaşi perioadă”, continuă organele de anchetă, „în scopul de a se sustrage verificărilor financiar – fiscale, inculpata a declarat un sediu social fictiv pentru SC Atlas Lil 2008 SRL, la o adresă unde această firmă nu a desfăşurat niciodată activităţi comerciale”.
„La rândul său, inculpatul Clinciu Răzvan Marian, în calitate de asociat unic şi administrator al SC Live Sony Vision SRL Medgidia, în perioada 17 iulie 2007 - 24 martie 2008, a achiziţionat, în mod fictiv, cereale de la un număr de 3 societăţi comerciale în baza a 97 facturi fiscale, cheltuieli pe care le-a evidenţiat în contabilitate ca şi cheltuieli care au la bază operaţiuni reale, cauzând în dauna statului un prejudiciu în valoare de 4.612.509 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA. În demersul său, Clinciu Răzvan Marian a fost ajutat de inculpaţii Ciutacu Vasile, reprezentant al SC Dolce Expres S.R.L Medgidia şi Clinciu Giorgian, reprezentant al SC Ideal Agro SRL Cernavodă, care au participat la aceste tranzacţii fictive în calitate de „vânzători”.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat de către inculpaţi, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând inculpaţilor Moldovan Liliana şi Clinciu Marian Răzvan, nefiind identificate bunuri în proprietatea inculpaţilor Clinciu Giorgian şi Ciutacu Vasile”, au conchis procurorii. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.
Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 14 octombrie. După cum arătam şi în ediţiile trecute, numele lui Marian Răzvan Clinciu a fost legat şi de SC Top Construct Media SRL, firmă administrată de fostul poliţist comunitar Ion Hazur, din dosarul lectorului universitar doctor Luminiţa Magdalena Călin, dispărută aproape de localitatea Stupina. Conform datelor oficiale, Top Construct Media a fost înfiinţată în 2006, de Camelia şi Marian Răzvan Clinciu, acesta din urmă fiind numit şi administrator. În 2009, cei doi Clinciu s-au retras din firmă, cedând cu titlu gratuit acţiunile lui Ion Hazur, care a devenit totodată şi administratorul societăţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii