Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Afacere“ coordonată din Penitenciarul Galaţi, cu încrengături la Brăila şi Constanţa Metoda „Accidentul“ a intrat la „răcoare“

ro

07 Mar, 2015 00:00 2909 Marime text
O bandă de escroci, extrem de bine organizată, a fost anihilată de poliţişti, la Constanţa. După mai multe filaje şi strângere de date şi de informaţii, polițiștii din cadrul IPJ Constanța, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat, joi seara, un flagrant în zona Rovere, pe bulevardul Tomis din Constanța. Aşa au fost prinşi indivizii care au stors de bani, în ultimele săptămâni, mai mulţi pensionari din Constanţa.

În autoturismul cu care se deplasau bărbaţii în momentul când au fost prinşi au fost descoperiţi peste 100.000 de lei, bani proveniţi din înşelăciuni.

Interesant este faptul că persoanele care efectuau apelurile telefonice prin care erau păcălite victimele sunt deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul Galaţi. De altfel, la această oră, în Penitenciarul Galaţi se efectuează percheziţii de amploare în acest dosar. 
 
Anchetatorii i-au surprins în flagrant pe Avram Robert Constantin, de 29 de ani, din Fetești, fără ocupație, pe Sîmpetru Ion, de 43 de ani, din Brăila, fără ocupație, pe Luca Alin-Adrian, de 28 de ani, din Brăila, fără ocupație, pe Păun Laurenţiu, de 33 de ani, din Brăila, fără ocupație, cu antecedente penale, având asupra lor 37.500 de lei şi 500 de dolari, stabilindu-se că banii provin din comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „Accidentul“ asupra persoanei vătămate  G.M., din Constanța, faptă comisă în ziua de 5 martie, la ora 13.30.
 
Fiind extinse cercetările, au mai fost depistați și Ungureanu Valentin, de 25 de ani, din Medgidia, fără ocupație, Ştefan Elena Cătălina, de 30 de ani, din Brăila, fără ocupație, Labă Marilena, de 37 de ani, din satul Piatra, comuna Mihail Kogălniceanu, fără ocupație, iar cu ocazia efectuării percheziției domiciliare în apartamentul în care Avram Robert Constantin, Ştefan Elena Cătălina și Ungureanu Valentin locuiau fără forme legale, s-au găsit 28.000 de lei și 1.550 de euro, aparatură electronică și electrocasnică, care se pare că provin din sumele de bani cu care au fost înșelate cinci părţi vătămate, fapte comise în perioada 2-5 martie a acestui an.
 
Tot pe 5 martie, s-a efectuat o percheziție și în Brăila, la domiciliul lui Dumitru Maria, de 66 de ani, ocazie cu care s-au găsit următoarele sume: 63.000 de euro, 4.000 de dolari şi 15.000 de lei, precum și circa 400 de grame de bijuterii din aur, despre care s-a stabilit că provin tot din comiterea unor astfel de infracțiuni, comise de către Dumitru Dănuț, de 37 de ani, aflat în Penitenciarul Galați.
 
Din cercetări s-a stabilit că Avram Robert Constantin, Păun Laurenţiu, Ungureanu Valentin, Ştefan Elena Cătălina şi Dumitru Maria sunt autori sau complici la zece infracţiuni de înşelăciune comise prin metoda „Accidentul“, fiind continuate cercetările cu privire la alte cinci fapte cu același mod de operare.
 
Ungureanu Valentin, Avram Robert Constantin, Păun Laurenţiu și Dumitru Maria au fost reținuți pe bază de ordonanță, fiind depuși în arestul IPJ Constanța, urmând a fi prezentați Judecătoriei Constanța, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, iar față de Ştefan Elena Cătălina urmează a se propune măsura arestului la domiciliu, fiind însărcinată, declarativ, în luna a şaptea de sarcină.
 
Citeşte şi
 UPDATE2. Metoda "Accidentul": Prinşi în flagrant, la Constanţa, cu peste un miliard de lei vechi asupra lor. Capii reţelei, închişi la Galaţi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii