Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adjunctul ISU „Dobrogea" si fostul sef, retinuti de DNA

ro

28 May, 2009 03:09 3003 Marime text
Sunt aşteptate noi arestări în cazul scandalului de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenă „Dobrogea". Adjunctul inspectoratului, col. dr. Neculai Coman, şi fostul şef al ISU „Dobrogea", gen. ing. dr. Petre Trandafir, au fost reţinuţi, ieri seară. 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pentru cei, ancheta fiind legată de scandalul concursului pentru posturile ISU „Dobrogea", organizat în anul 2007. În cursul zilei de astăzi, atât col. Coman, cât şi fostul său superior, gen. Trandafir, vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Cei doi au fost audiaţi de procurori, iar, ulterior anchetatorii au dispus reţinerea lor, pe o perioadă de 24 de ore. De menţionat că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, alţi opt ofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" au fost reţinuţi de procurori, instanţa militară dispunând apoi arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 29 de zile. De altfel, încă de la bun început, a părut oarecum suspectă „omiterea" de către procurorii anticorupţie tocmai a fostului şef al ISU „Dobrogea", care se afla în fruntea instituţiei la momentul organizării concursului din 2007. Petre Trandafir a ieşit la pensie în luna iunie 2008, de pe funcţia de şef de inspectorat, astfel că a fost avansat de la gradul de colonel la cel de general cu o zi înainte de pensionare. Pe prima listă neagră a DNA s-au numărat col. Andrei Gabriel Niculae, mr. Gabriel Alexandrescu, lt. Adrian Mihai Bugnar, cpt. Marius Sorin Bugnar, mr. Costel Datcu, cpt. Florin Niculae, lt. col. Sorin-Marius Creţu şi mr. Liviu Deoşlea. Despre cei opt, procurorii anticorupţie au afirmat că „în zilele de 15 - 16 august 2007, cu ocazia desfăşurării probei scrise la concursul pentru încadrarea posturilor de subofiţeri, la specialitatea «servanţi - conducători auto», cei opt inculpaţi, membri ai comisiei de examinare, au încălcat metodologia de desfăşurare a examenului în scopul fraudării rezultatelor concursului organizat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Dobrogea», judeţul Constanţa". Anchetatori au susţinut că aceştia, în calitate de ofiţeri corectori, ar fi falsificat foi de concurs pentru un număr de 67 de candidaţi, dintre care, culmea, 60 au obţinut nota maximă sau o notă foarte mare la proba scrisă, fiind în final declaraţi admişi la examen. Rămâne de văzut care vor fi, concret, faptele ce li se vor imputa colonelului Neculai Coman şi generalului Petre Trandafir de către DNA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 29 May, 2009 16:17 am cheltuit ceva bani, am invatat.... dar degeaba
  • UN FOST CANDIDAT 28 May, 2009 16:44 PERFECT ! dar nu acesta este tot lotul !!! DUMNEZEU NU BATE CU PARUL ! CANDIDATII AU CHELTUIT MILIOANE PE ACTE SI TIMP PTR. A INVATA SI LICHELELE PUR SI SIMPLU AU SFIDAT SUTE DE OAMENI !!