Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de amploare în Constanţa şi Tulcea Percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi de evaziune fiscală

ro

28 Mar, 2013 00:00 3783 Marime text
Ieri dimineaţă, poliţiştii au efectuat 12 percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi de evaziune fiscală, precum şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Constanţa şi Tulcea. Activităţile au fost desfăşurate într-un dosar aflat în instrumentarea ofiţerilor Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. 12 persoane sunt suspectate de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, pe linia comercializării de cereale şi materiale de construcţii.

În fapt, suspecţii, în perioada 2009 - 2012, în calităţile lor de asociaţi sau administratori ai unor societăţi comerciale, simulau, prin intermediul unor societăţi de tip fantomă şi persoane interpuse, tranzacţii comerciale cu produse cerealiere şi materiale de construcţii, în scopul de a prejudicia bugetul de stat prin solicitarea ulterioară a rambursării de TVA, sau prin neînregistrarea veniturilor în contabilitate ori prin sustragerea de la verificări financiar contabile.
Prejudiciul cauzat prin comiterea acestor infracţiuni, stabilit până în prezent, este de aproximativ trei milioane de euro. Mascaţii au descins în Lumina, Năvodari, Nazarcea, Negru Vodă, dar şi în localităţile Baia şi Două Cantoane din judeţul Tulcea. În vederea recuperării prejudiciului, se vor lua măsuri asigurătorii de indisponibilizare a mai multor bunuri ce aparţin suspecţilor.
În cauză, se efectuează cercetări faţă de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formele prevăzute în dispoziţiile art. 4, art 8 ali. 1 şi art. 9 alin 1, lit b şi f  şi pedepsite de prevederile Legii 241/2005 cu închisoare de până la 15 ani.
Cele 12 persoane au fost aduse aseară la sediul Poliţiei în vederea audierii şi luării măsurilor legale ce se impun. De menţionat că, până la închiderea ediţiei, procurorii nu ajunseseră la o decizie în privinţa măsurilor preventive faţă de cei luaţi în colimator.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii