Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de amploare. Cinci victime ale traficului de persoane au fost salvate. Bărbații erau puși la muncă forțată

ro

04 Jun, 2020 19:52 1700 Marime text
În cursul zilei de astăzi, polițiștii de combatere a criminalității organizate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Maramureș au efectuat în Bozânta Mică două percheziţii domiciliare. 5 victime ale traficului de persoane au fost salvate.
 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Maramureş, au documentat activitatea infracțională a 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 şi 56 de ani, bănuiţi de trafic de persoane și constituire a unui grup infracţional organizat.

În fapt, membrii grupării ar fi recrutat, începând cu anul trecut, mai mulţi bărbaţi din diferite zone alte ţării (din gări, autogări, etc.), pe care i-ar fi determinat să presteze diverse munci în agricultură, sub promisiunea oferirii de cazare, masă şi salarii.

Ulterior, victimele ar fi fost cazate la domiciliile acestora în condiţii improprii, cu o singură masă pe zi, nu ar fi fost plătiţi pentru munca prestată în beneficiul membrilor grupării la gospodăriile proprii sau ale altor persoane şi nu li s-ar fi permis să plece, folosindu-se în acest sens de ameninţări şi acte de violenţă.

Acțiunea au beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Grupei Canine şi al criminaliştilor din Inspectoratul de Poliţie Județean Maramureş.

La activități au participat și jandarmi din Maramureş.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii