Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune a polițiștilor, în Eforie Nord. Ce au urmărit

ro

09 Sep, 2020 22:53 1370 Marime text
  • În cazul în care ați fost victima unei infracțiuni de furt din auto, nu controlați  interiorul vehiculului până la sosirea Poliției, avertizează oficialii IPJ Constanța.

Polițiștii constănțeni, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, au desfășurat ieri o acțiune în Eforie Nord, pentru informarea cetățenilor asupra furturilor din autoturisme.

Oamenii legii i-au sfătuit pe turiști să fie prevăzători și să își ia toate măsurile de protecție pentru a se bucura de un sejur fără incidente neplăcute.

Iată comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța cu privire la această acțiune:

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Poliției orașului Eforie, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J Constanța, au desfășurat activități pentru informarea cetățenilor privind infracțiunile de furt din autoturisme.

Polițiștii au fost prezenți pe raza stațiunii Eforie Nord și au sfătuit turiștii să acționeze preventiv astfel încât să se asigure că au luat toate măsurile de protecție pentru a se bucura de un sejur liniștit.

În acest context, au fost prezentate principalele cauzele care duc la apariția acestui gen de fapte, tehnicile cel mai des folosite, dar și bunurile susceptibile a fi sustrase din interiorul autoturismelor. În acest sens, polițiștii recomandă:  
- Nu lăsați în interiorul mașinii bunuri de valoare (genți, borsete, aparatură electronică, etc.), indiferent că lipsiți pentru scurt timp;
- Când părăsiți autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet;
- Dacă aveți posibilitatea, montați-vă un sistem antifurt;
- În cazul în care ați fost victima unei infracțiuni de furt din auto, nu controlați  interiorul vehiculului până la sosirea Poliției.
 Activitățile desfășurate fac parte din Programul național de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului și Programul local Litoral 2020.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii