Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident teribil pe bulevardul Mamaia, lângă Spitalul Militar Patru pietoni, loviţi în plin pe „zebră”. Un copil a fost dat cu capul de bordură (galerie foto)

ro

14 Aug, 2014 00:00 5197 Marime text
„Şoferul a trecut pe aici ca şi când nu era nimeni pe trecerea de pietoni”

Patru turiştii aflaţi în ultima lor zi de vacanţă pe litoral au avut parte de un sfârşit de concediu groaznic. Aflaţi în drum spre plajă, pe o trecere de pietoni, în zona Capitol, o femeie şi fetiţa ei, alături de alte două persoane, au fost lovite în plin de un constănţean aflat la volanul unui autoturism Ford. Cele patru victime au ajuns la spital în stare gravă, dar medicii susţin că starea lor este stabilă. Conducătorul auto, Alexandru Emilian Sachelarie, de 44 de ani, din Constanţa, este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Un grav accident a avut loc, ieri, în zona Spitalului Militar din Constanţa. Patru pietoni, turişti veniţi pe litoral, au fost pur şi simplu spulberaţi de un şofer grăbit.

Patru persoane, două din Paşcani şi două din Cotnari, se aflau pe drum spre plajă, pe bulevardul Mamaia, când un bărbat de 44 de ani, din Constanţa, aflat la volanul unui autoturism Ford, le-a lovit pe două dintre ele şi pe alţi doi pietoni, în plin. Potrivit martorilor, o fetiţă de 12 ani a fost proiectată cu capul în bordură, iar o femeie a fost aruncată în iarbă. Celelalte două victime, un bărbat şi o femeie, s-au ridicat singure şi s-au retras de pe partea carosabilă până la sosirea echipajelor medicale.

Cei patru răniţi sunt Mihai Georgescu, de 67 de ani, Camelia Ginea, de 46 de ani, Marinela Popuţoaia, de 43 de ani, şi fiica celei din urmă, Ioana P., de 12 ani.

Unul dintre turiştii din Cotnari, Gheorghe Savin, martor la eveniment, a declarat că a avut noroc, întrucât se afla cu doi paşi mai în spate, şi astfel el nu a fost lovit.

„Mergeam la plajă de dimineaţă. Chiar din faţa noastră, i-a luat în plin. Am îngheţat pe loc când am văzut. Nu credeam ochilor. Celelalte persoane nu erau cu noi. Fata e rănită destul de grav, ţipa grozav, s-a ridicat, dar stătea cu fruntea sprijinită. Pe doamnă a aruncat-o în iarbă şi a rămas acolo. Şoferul a dat vina pe autobuzul care a oprit la trecere, dar el a trecut pe aici ca şi când nu era nimeni“, a declarat Gheorghe Savin, martor la eveniment.

Şoferul autobuzului RATC care a oprit la trecere pentru a acorda prioritate a declarat că cei patru au fost pur şi simplu spulberaţi. „Nu am mai văzut niciodată aşa ceva“, a declarat şoferul autobuzului.

La faţa locului au ajuns patru ambulanţe, care au transportat victimele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Potrivit directorului medical al SCJU Constanţa, doctor Mihnea Avram, turiştii au ajuns la spital cu leziuni la cap, cel mai grav fiind rănită fetiţa, dar toţi patru sunt stabili.

În cauză, poliţiştii au deschis o anchetă, iar şoferul vinovat este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexandra 14 Aug, 2014 09:21 Am privit indignata si neputincioasa cit de mult au intirziat sa apara ambulantele si felul in care se miscau cei care se presupune ca sint instruiti pentru astfel de evenimente.Persoana intinsa pe carosabil singera foarte tare in zona capului,fiind o pata mare de singe iar doamna de pe ambulanta,laiata cu pletele care-i atiirnau deasupra victimei a chemat un cetatean care privea cum cei provesionisti isi fac datoria,sa-l ajute pe colegu la punerea victimei pe targa.Revoltator si dezgustator ce am putut vedea!