Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal aproape de Techirghiol Doi şoferi, trimişi în judecată. Unul, condamnat, celălalt, achitat

ro

07 Jul, 2016 00:00 2223 Marime text
 

Pe data de 13 septembrie 2010, între Moviliţa şi Techirghiol a avut loc un accident rutier mortal. Atunci, o persoană a decedat, iar altele au fost rănite, după ce autovehiculele în care se aflau s-au ciocnit. Acum, judecătorii au anunţat primele decizii.
 
Potrivit poliţiştilor, Vasile Ş., de 47 de ani, din localitatea Ciocârlia, a condus un autotractor marca Man, care tracta o semiremorcă, dinspre localitatea Moviliţa către Techirghiol. În momentul în care a ajuns la kilometrul 6+ 230 de metri, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, respectiv carosabil umed şi curbă la stânga, a pierdut controlul direcţiei, a pătruns pe sensul opus de mers şi a acroşat cu semiremorca o autoutilitară marca Dacia, condusă de Stere Z., de 52 de ani, din Techirghiol, care circula regulamentar din sens opus.
 
În urma accidentului, au rezultat decesul lui Vasile N., de 33 de ani, din Techirghiol, pasager pe locul din dreapta-faţă al autoutilitarei, şi rănirea lui Stere Z., a lui Memet B., de 25 de ani, din Techirghiol, pasager pe bancheta din spate a autoutilitarei, a lui Dumitru C., de 49 de ani, din Ploieşti, pasager în bena autoutilitarei, şi a lui Ion S., de 32 de ani, din Bacău, pasager în bena autoutilitarei.
 
Deşi nu s-a făcut vinovat de producerea accidentului, Stere Z. a fost cercetat deoarece transporta persoane în bena autoutilitarei, legea interzicând acest lucru.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, unitate de parchet care, pe data de 22 noiembrie 2013, a dispus trimiterea în judecată a celor doi şoferi.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa. Ieri, judecătorii l-au condamnat pe şoferul autotractorului la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată. Celălalt şofer a fost achitat.
 
Judecătorii au acordat despăgubiri de aproape 500.000 de lei.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii