Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident de muncă îngrozitor în Portul Constanţa Un docher a murit strivit între două nave, iar trupul i s-a scufundat

ro

22 Aug, 2014 00:00 3213 Marime text
Scafandrii militari ai ISU „Dobrogea“ au fost solicitaţi să intervină în dana 54-55 a Portului Constanţa, aparţinând societăţii Chimpex. Ei caută o persoană care s-ar fi înecat.

Este vorba despre un muncitor care a căzut de pe o barjă. Colegii nu l-au putut salva, iar bărbatul s-a pierdut în adâncuri.
 
Un accident de muncă groaznic s-a petrecut, ieri dimineaţă, într-una dintre danele aparţinând societăţii Chimpex. Un bărbat a murit după ce a căzut între un vapor şi o barjă şi a fost strivit. Trupul său s-a scufundat apoi, iar scafandrii militari ai ISU „Dobrogea“ l-au găsit, după o oră de căutări, la 14 metri sub barjă, pe fundul acvatoriului portuar.
 
După audierea martorilor şi cercetările preliminare, poliţiştii şi inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa au stabilit că bărbatul a murit, cel mai probabil, strivit. Aşa s-ar explica şi faptul că trupul s-a dus imediat în adâncuri, iar victima nu a încercat să înoate pentru a se salva, cred anchetatorii. Tragedia s-a produs în momentul în care bărbatul a încercat să coboare de pe navă pe barjă şi s-ar fi dezechilibrat. Barja urma să se alăture navei pentru operaţiuni de încărcare-descărcare cereale.

Inspectorii ITM au verificat actele victimei şi ale firmei şi au constatat că acesta era angajată pe perioadă determinată în funcţia de docher. De asemenea, efectuase instructajul de protecţie a muncii şi avea verificările medicale la zi. Bărbatul se numea Neculaie Crudu, avea 55 de ani şi era din Topraisar. Firma pentru care lucra ca docher are sediul declarat în Techirghiol şi se numeşte K Mark Avantaj SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii