Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Abuz în serviciu, spălare de bani şi înscrisuri distruse Descinderi la Primăria Hârşova. Detalii ştiute doar de procurori

ro

12 May, 2015 00:00 3726 Marime text
Mascaţii au ridicat mai multe contracte de achiziţii publice încheiate în perioada 2000 - 2008

Ionel Chiriţă, fostul primar al localităţii Hârşova, a intrat în colimatorul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Potrivit unor surse judiciare, faţă de acesta, magistraţii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, fiind suspectat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, fapte în legătură cu atribuirea şi executarea unor contracte de achiziţii publice. Potrivit unor surse, în dosar ar apărea şi următoarele societăţi comerciale: Rico SRL, Imvest SRL, New Sicon SRL, Reprut Reparaţii Rutiere. În ultima firmă precizată apare Elisabeta Magdalena Andrei, fostul administrator al SC Vinum Capidava SRL, unde asociat a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) Cristian Gheorghe Darie.
 
Vicepreşedintele CJC a ieşit oficial din Vinum Capidava
Gheorghe Darie şi-a lăsat crama pe mâna fiului ghinionist în afaceri


 
Revenind la dosarul cauzei, aproape de finele săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, dar şi de Ordine Publică şi Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţului Constanţa, au efectuat zece percheziţii domiciliare într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. În cauză, magistraţii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, în legătură cu atribuirea şi executarea unor contracte de achiziţii publice. „Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate înscrisuri financiar-contabile şi comerciale din relaţia unei instituţii publice cu mai multe societăţi comerciale de pe raza judeţului Constanţa. În cauză se continuă activităţile de urmărire penală pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea tuturor participanţilor la comiterea acesteia“, conform oamenilor legii. Potrivit surselor noastre, faţă de Ionel Chiriţă a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, fapte în legătură cu atribuirea şi executarea unor contracte de achiziţii publice.

„Probabil procurorii s-au autosesizat“

Contactat telefonic, primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, ne-a declarat că percheziţiile au vizat şi sediul Primăriei. „S-au efectuat astăzi percheziţii şi la sediul Primăriei oraşului Hârşova. Procurorii au ridicat mai multe documente, reprezentând contracte de achiziţii publice încheiate în perioada 2000 - 2008, în mandatele fostului primar Ionel Chiriţă. Nu am cunoştinţă despre alte locaţii unde s-au efectuat percheziţii. Probabil procurorii s-au autosesizat şi de la faptul că el este cel care face plângeri peste plângeri la Parchet, niciuna întemeiată până acum. De atâta timp încă nu se resemnează cu ideea că a pierdut alegerile şi că nu mai e primar. Acum am aflat şi eu că a fost pus sub control judiciar“, a mai susţinut actualul edil-şef al oraşului Hârşova.

A răspuns avocatul

Reprut Reparaţii Rutiere SRL are sediul în Agigea şi s-a ocupat de repararea, reabilitarea şi modernizarea drumurilor din oraşul Hârşova. Asociaţi persoane fizice sunt Ionel Dan Gheorghiu, născut la data de 7.01.1954, în Făcăeni, Ialomiţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%, Elisabeta Magdalena Andrei, născută la data de 17.04.1973, în Târgovişte, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%. Cei doi sunt şi administratorii unităţii. Firma are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor“. ZIUA de Constanţa arăta, aproape de jumătatea lunii august 2014, că Elisabeta Magdalena Andrei a fost administratorul SC Vinum Capidava SRL, unde asociat a fost vicepreşedintele CJC Cristian Gheorghe Darie. Potrivit Registrului Comerţului, numele Elisabetei Magdalena Andrei mai este legat de SC Sonic Prod Ser SRL (radiată), SC Asus Service SRL, SC Reprut Reparaţii Rutiere SRL, dar şi de Rise Games SRL, unitate aflată în întrerupere temporară de activitate. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii SC Reprut Reparaţii Rutiere SRL cu privire la cauza mai sus precizată, însă la numărul de telefon fix pus la dispoziţie de Registrul Comerţului nu a răspuns nimeni. La telefonul mobil însă, a răspuns un avocat care ne-a declarat că nu mai are legătură cu firma respectivă de mult timp. Registrul Comerţului arată că numele lui Ionel Dan Gheorghiu este legat de Gbh Automatizari Navale şi Industriale - radiată, Roca Tek Srl - radiată, Sigma Const SRL - faliment şi SC Urbis Rep SRL, unitate aflată în reorganizare judiciară. Elisabeta Magdalena Andrei, fost administrator al SC Vinum Capidava SRL, a intrat în Reprut Reparaţii Rutiere în luna aprilie 2011, când Ionel Dan Gheorghiu şi Ana Gheorghiu i-au cedat zece părţi sociale, ulterior Andrei fiind numită şi administrator. Tot atunci, Ana Gheorghiu s-a retras din firmă.

De ce Primăria Hârşova va fi executată silitMisterul contractului de reparaţie a drumurilor din Hârşova, semnat de Chiriţă (documente)
 
SC Rico SRL are sediul în municipiul Constanţa, pe strada Celulozei numărul 11A, şi este sub incidenţa Legii nr. 85/2006, insolvenţă. Marcel Cornel Gheorghe, născut la data de 2.09.1951, în municipiul Călăraşi, este asociat unic. Firma are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii SC Rico SRL, însă acest lucru nu a fost posibil. De menţionat că, potrivit Registrului Comerţului, Rico apare ca asociat persoană juridică în SC Rivan Mar SRL şi Euro Materia SRL SRL Constanţa (unităţi radiate), dar şi în Carpconstruct SA Constanţa şi în VBN Investmens SRL Braşov.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii