Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia demitere, după tragedia de pe Siutghiol O altă schimbare din funcţie, dispusă după ce patru oameni au murit (document)

ro

24 Dec, 2014 00:00 3061 Marime text
A trecut mai bine de o săptămână de când un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, iar în legătură cu această tragedie, oficialii sunt obligaţi să dea răspunsurile corecte la o mulţime de întrebări dureroase. De ce operaţiunea de salvare a decurs atât de încet şi cu multe ezitări, cine şi cum ar fi trebuit să intervină? Cine este de vină pentru legislaţia defectuoasă care a împiedicat echipajul Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţilor Omeneşti pe Mare să plece imediat spre locul tragediei? Locul în care patru salvatori de vieţi au sfârşit absurd, fără a putea fi salvaţi la rândul lor, aşa cum ar fi meritat.

Ieri, şeful Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Dorel Grădinaru, a fost înlocuit, aceasta fiind a treia schimbare din funcţie dispusă după tragedia de săptămâna trecută.

Reamintim că, pentru modul în care au fost coordonate operaţiunile de salvare a celor patru persoane care se aflau în elicopterul SMURD, prăbuşit în seara de 15 decembrie în lacul Siutghiol, au mai fost eliberaţi din funcţie prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, şi şeful ISU „Dobrogea”, Viorel Jianu.
 
Generalul de flotilă aeriană Ion Cristinel Reliu a fost desemnat, ieri, să ocupe funcţia de conducere a Inspectoratului General de Aviaţie, potrivit MAI. El îl va avea ca adjunct pe comandorul Laurenţiu Machedon.
 
Generalul Reliu a fost, în perioada 2011-2014, comandant al Bazei 90 Transport Aerian din Ministerul Apărării Naţionale, ultima funcţie ocupată în cadrul MApN fiind aceea de şef Instrucţie şi doctrină în cadrul Forţelor Aeriene Române. Reliu are la activ peste 3.000 de ore de zbor, fiind instructor de zbor din anul 1999.

 Nou şef ISU „Dobrogea“

 Prin Ordin al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Gheorghe Constantin a fost numit, ieri, inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al judeţului Constanţa, pentru o perioadă de şase luni.
 
Colonel Gheorghe Constantin a ocupat, anterior, funcţia de ofiţer specialist principal I în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi, timp de 24 de ani, a fost comandant detaşament în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova.
 
Potrivit declaraţiei sale de avere completate la data de 19 mai a acestui an, noul şef ISU „Dobrogea”, Gheorghe Constantin, are două terenuri în comuna Băneşti, judeţul Prahova. De asemenea, deţine un apartament în Câmpina şi un autoturism Dacia Solenza. În bancă are economii în valoare de 66.350 de lei.
 
Venitul anual încasat din soldă este de 43.400 de lei, un alt venit, de 3.277,40 de lei, reprezentând „contravaloarea echipamentelor”.

 Cercetările continuă 

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar privind prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol din Constanţa. În tragedia de săptămâna trecută, şi-au pierdut viaţa pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, medicul SMURD Constanța Laura Vizireanu şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton.
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii