Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A scăpat de DIICOT Craiova, a dat de Tribunal Particular constănţean, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

ro

24 May, 2012 03:00 2202 Marime text
afacerist_sediu_politia_Judeteana.jpgLa Constanţa, procurorii DIICOT au efectuat 11 percheziţii domiciliare, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 1 milion de euro

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au decis trimiterea în judecată a lui Alexandru Amza, pe care l-au acuzat de infracţiuni de evaziune fiscală. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Tribunalului Constanţa, cu prim termen de judecată la data de 22 iunie. Foarte interesant, numele lui Alexandru Amza apare în firma Mem Office SRL, societate comercială care, nu mai departe de luna martie 2012, a intrat în atenţia procurorilor DIICOT Craiova.

Mai exact, cazul instrumentat de anchetatorii craioveni privea un prejudiciu de circa un milion de euro, realizat, potrivit autorităţilor, de un grup infracţional constituit din 18 persoane. Procurorii DIICOT Craiova menţionau în legătură cu această anchetă faptul că cei 18 suspecţi s-ar fi specializat în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. „În fapt, se reţine că membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale prin inducerea în eroare a reprezentanţilor unor societăţi comerciale, cu ocazia efectuării unor transporturi de mărfuri. În acest scop, învinuiţii au utilizat mai multe societăţi comerciale, având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri şi au contractat comenzi de transport din partea unor case de expediţie din municipiul Constanţa", au arătat procurorii într-un comunicat remis în luna martie 2012. DIICOT a mai spus că cercetările în dosar au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, Poliţiei Judeţului Olt, iar suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. La Constanţa, procurorii DIICOT au efectuat 11 percheziţii domiciliare, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 1 milion de euro. Aşa cum am menţionat anterior, printre firmele vizate de ancheta DIICOT Craiova se număra şi Mem Office SRL, societate în care apare numele lui Alexandru Amza. Revenind la dosarul înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa, acesta a primit numărul unic 5838/118/2012 cu obiect „infracţiuni de evaziune fiscală (Legea 87/1994, Legea 241/2005) art 9 alin 1 lit c şi art 9 alin 1 lit a din Lg 241/2005". Portalul instanţelor de judecată arată că Alexandru Amza are calitatea de inculpat, iar Statul Român, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa este parte civilă. Primul termen a fost fixat pentru data de 22 iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii