Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A lucrat şi dosarul „UCM Reşiţa” Procurorul Gheorghe Bocşan pleacă din Direcţia Naţională Anticorupţie

ro

04 Dec, 2013 00:00 3518 Marime text
Azi, Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va avea în atenţie referatul Direcţiei Resurse Umane şi Organizare privind solicitarea procurorului Gheorghe Bocşan, de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
 
Conform CSM, magistratul Bocşan îşi va continua activitatea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistratul Gheorghe Bocşan a lucrat, printre altele, şi dosarul cunoscut generic „UCM Reşiţa”, unde printre inculpaţi se află Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPMC) SA Constanţa, dar şi afaceristul Said Baaklini. După cum arătam şi în ediţiile trecute, în sarcina lui Eugen Bogatu organele de anchetă au reţinut favorizarea infractorului şi intermediere de operaţiuni comerciale de către persoana care, în virtutea atribuţiilor de serviciu, are obligaţia de a supraveghea şi controla un agent economic privat, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite.

Asta în timp ce Adrian Chebuţiu, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, este acuzat de complicitate la tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior. Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa, este suspectat de complicitate la tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior. Said Baaklini este suspectat de tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii