Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A întârziat soluţionarea a 476 de dosare Un magistrat al Judecătoriei Constanţa are, din nou, sesizări pentru abateri disciplinare

ro

24 Oct, 2015 00:00 2161 Marime text
Conform unui comunicat al Inspecţiei Judiciare, inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluţia din 16 octombrie, exercitarea acţiunii disciplinare faţă de Răzvan Vladimir Davidencu, judecător la Judecătoria Constanţa, pentru abaterile disciplinare privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
 
În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut, în principal, că judecătorul, în 476 de cauze, a depăşit cu până la 336 de zile termenul legal de redactare a hotărârilor judecătoreşti şi a absentat în mod nejustificat un număr de 36 de zile de la instanţă, zile în care trebuia să ia măsuri în dosare cu dată recomandată, să intre în şedinţe de judecată sau să facă pronunţări, ca urmare a amânărilor de pronunţare dispuse.
 
Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză.
 
Reamintim că nu este prima dată când Răzvan Vladimir Davidencu are astfel de acţiuni disciplinare. La finele lunii septembrie, magistratul a fost sancţionat disciplinar de CSM. Astfel, i s-a diminuat indemnizaţia de încadrare lunară brută cu 20% pe o perioadă de trei luni, pentru săvârşirea abaterii disciplinare următoare: „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor“.

Ce avere şi ce interese are Răzvan Vladimir Davidencu

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, completată la data de 19 iunie 2014, Răzvan Vladimir Davidencu deţine un teren intravilan de 1.800 mp în Cheia, judeţul Constanţa, dobândit în anul 2008, prin cumpărare, o casă de vacanţă în Cheia, judeţul Constanţa, de 116 mp, dobândită în anul 2008, prin cumpărare, şi o Dacia Logan din 2006, dobândită prin cumpărare.
 
Conform aceleiaşi declaraţii, judecătorul are un credit la BCR de 88.000 de lei, contractat în 2013 şi scadent în 2018, şi un credit la BTR de 57.000 de lei, contractat în 2013 şi scadent în 2018. Venitul anual încasat de la Judecătoria Constanţa este de 80.893 de lei.
 
Răzvan Vladimir Davidencu nu declară interese în societăţi comerciale, asociaţii ori alte instituţii.

Citeşte şi

Magistrat din Constanţa, sancţionat de CSM
Averea şi interesele judecătorului Răzvan Vladimir Davidencu (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii