Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„A fost la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit" Povestea dramatică a lui Andrei Soroceanu

ro

14 Dec, 2012 02:31 3550 Marime text

07_baiat.jpgLacrimi necontenite şi multă durere la priveghiul lui Andrei Soroceanu. Liniştea stânjenitoare din dreptul casei este ruptă din când în când de un vaiet tânguitor. Prietenii lui Andrei, rude şi vecini sunt alături de familie şi-l plâng pe băiat pentru că a plecat mult prea devreme dintre ei. „L-au omorât golanii... Trebuia să vin la nunta lui", plângea ieri, îndurerată, pe umerii unei rude, o apropiată. Mama lui Andrei, Liliana, este răvăşită din durere şi cere dreptate. „Într-o lună împlinea 23 de ani. Muncea în Port, îi plăcea să muncească de mic, era un copil muncitor.

Acum nu pot să plec de lângă copilul meu. După înmormântare voi merge la poliţie, la judecătorie, trebuie să se facă dreptate", spune înlăcrimată mama lui Andrei, care nu ştie ce s-a întâmplat şi cum a pornit conflictul între băieţi. „Eu ştiu că mi-am pierdut copilul... A fost la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit", afirma, printre lacrimi, mama băiatului. Andrei Soroceanu va fi condus pe ultimul drum, sâmbătă, de la ora 12.00, la Agigea.

Cum s-a petrecut tragedia

baiat_2.jpgSebastian Marius Costache, din Eforie Nord, elevul de 18 ani care l-a ucis pe Andrei, a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arest preventiv, fiind acuzat de omor calificat. Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat ca stare de fapt că, în noaptea de 8/9 decembrie, în jurul orei 23.00, s-a produs un conflict spontan minor între doi tineri, unul din oraşul Eforie, iar celălalt din comuna Agigea, la grupul sanitar al unui bar din centrul oraşului Eforie Nord. Cei doi tineri şi-au chemat fiecare câţiva prieteni în sprijin, iar la scurt timp a izbucnit o altercaţie între cele două grupuri, când mai toţi participanţii s-au lovit reciproc cu pumnii sau picioarele şi şi-au provocat leziuni superficiale. „În cursul altercaţiei respective, inculpatul a lovit-o cu o piatră de mari dimensiuni, în zona capului, pe victima S.A. (n.r. Andrei Soroceanu), în vârstă de 22 de ani, şi i-a provocat un grav traumatism cranio-cerebral. Victima a fost transportată în comă profundă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost supusă intervenţiei neurochirurgicale de urgenţă, însă, cu toate îngrijirile acordate, la data de 11 decembrie 2012, ora 12.15, a decedat în spital, fără a-şi reveni din starea comatoasă", potrivit organelor de anchetă. Tânărul de 18 ani urmează să fie prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, propunere ce va fi trimisă spre soluţionare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii