Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost jale mare. Trei ani de la tragedia de la UM 0.20.52 Mamaia Sat. Un militar s-a împușcat în timpul serviciului

ro

28 May, 2021 10:51 2536 Marime text
  • Ieri, s-au împlinit trei ani, de când, în jurul orei 15.20, caporalul Ionel Pricop s-a împușcat în cap cu arma din dotare, în timpul serviciului de pază de la Unitatea Militară 02052 Mamaia Sat.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale Române de atunci, personalul unității a anunțat imediat serviciul unic de urgență 112, iar echipajul medical chemat la fața locului a constatat decesul militarului.

Conform procedurilor, cazul a fost cercetat de Circumscripția Teritorială Constanța a Parchetului Militar, iar pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, la nivelul unității s-a constituit o comisie administrativă, condusă de șeful de stat major al Centrului 110 Comunicații și Informatică.

Militarul avea 36 de ani, era necăsătorit, angajat al M.Ap.N. din 2004 și nu a participat la misiuni in teatrele de operații. La ultima testare psihologică, susținută cu câteva luni înainte, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii