Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A deschis şi Dosarul Retrocedărilor din Constanţa Judecătorul care ar fi băut cafea cu Traian Băsescu, arestat la domiciliu

ro

30 Oct, 2014 00:00 3146 Marime text
Stan Mustaţă, unul dintre foştii magistraţi ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, a fost eliberat din arest. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorii Ana Maria Dascălu, Ştefan Pistol şi Cristina Geanina Arghir, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Stan Mustaţă a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie alături de mai multe persoane, printre care se află şi constănţeanul Ciprian Moraru.

Fostul judecător al Dosarului Retrocedărilor din Constanţa a fost deferit justiţiei pentru constituirea unui grup infracţional organizat, de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, de şase infracţiuni de luare de mită, dar şi de trafic de influenţă. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată, aşa cum arătam şi mai sus, constănţeanul Ciprian Moraru, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă. Stan Mustaţă a fost pus în libertate de judecătorii Ana Maria Dascălu, Ştefan Pistol şi Cristina Geanina Arghir, din Curtea Supremă a României, care au înlocuit măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

La Cotroceni


Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, despre Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei I penale din Curtea de Apel Bucureşti, s-a vehiculat că ar fi unul dintre cei doi magistraţi care s-au întâlnit la cafea cu preşedintele României, Traian Băsescu, la Cotroceni. Potrivit ziuanews.ro, întâlnirea a avut loc înainte de numirea judecătoarei Livia Stanciu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a judecătoarei Aida Popa ca vicepreşedinte al instanţei supreme.

Prejudiciu de 114 milioane de euro
În deja celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa sunt judecate circa 40 de persoane, în legătură cu „restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză“. În cauză a fost calculat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa. Printre cei aproape 40 de inculpaţi se află Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, şi Nicuşor Daniel Constanţa, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.

„Bani pentru şefi din CJC“

Magistraţii Ana Maria Dascălu, Ştefan Pistol şi Cristina Geanina Arghir au hotărât punerea în libertate a fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, judecată într-un dosar penal la Curtea de Apel Constanţa. De altfel, Ana Maria Dascălu şi Ştefan Pistol au „tranşat“ şi dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din CJC“, cauză în care au fost judecaţi şi condamnaţi Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii