Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A avut ghinionul să se nască într-o familie de criminali Fata cea mare a Paraschivei Tistu, cumnata lui Jan Tistu, a renunţat la centrul de plasament

ro

31 Oct, 2014 00:00 2336 Marime text
Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat un dosar în care Direcţia pentru Protecţia Copilului Constanţa solicită încetarea măsurii plasamentului în cazul unui minor. Interesant este faptul că în calitate de pârât apare Paraschiva Pascal (fostă Tistu), încarcerată încă din anul 2002 pentru omor deosebit de grav. Ea este fosta cumnată a lui Jan Tistu, care a oripilat comunitatea din judeţul Constanţa prin atrocităţile comise în deceniul trecut.
 
În fapt, fata cea mare, acum în vârstă de 17 ani, a Paraschivei Tistu a fost instituţionalizată în Centrul de Plasament din Ovidiu acum şapte ani, după ce mama sa a fost închisă, iar tatăl le-a părăsit pe ea şi sora mai mică. Fata, acum în vârstă de 17 ani, a plecat din centrul de plasament şi urmează să se mărite. Astfel, Protecţia Copilului este obligată să deschidă un proces pentru încetarea măsurii plasamentului, pentru că fata nu are niciun tutore legal care să semneze pentru ieşirea ei din măsura instituţionalizării înaintea majoratului.
 
Paraschiva Tistu se află încarcerată la Penitenciarul Bacău din anul 2002. Ea execută o pedeapsă de 22 de ani de detenţie pentru omor deosebit de grav. În anul 1997, împreună cu alte trei persoane, a ucis cu bestialitate doi pensionari. De asemenea, tatăl fetelor, Nicolae Tistu, fratele lui Jan Tistu, a făcut închisoare pentru furturi şi infracţiuni cu violenţă. Părinţii minorelor au divorţat în anul 2006, iar un an mai târziu, tatăl fetelor a cerut Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să le preia pe minore pentru că nu mai are bani pentru a le creşte. Bărbatul nu a mai aşteptat răspunsul DGASPC şi le-a abandonat pe minore în sediul Primăriei Chirnogeni.
 
Jan Tistu, fratele lui Nicolae, unchiul minorelor abandonate şi cumnat al Paraschivei Tistu, şi-a hăcuit nevasta în luna februarie 2010. Aceasta îşi reclamase soţul, în urmă cu cinci ani, că i-a molestat sexual doi copii, un băiat de şapte ani şi o fată de 13, pe care femeia îi avea dintr-o relaţie anterioară, dar pe care Tistu îi înfiase. Individul şi-a pus capăt zilelor în aprilie 2010, înghiţind barbiturice, când era deja încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii