Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20.000 de euro pentru deschiderea unui cabinet medical Avocata Cornelia Burghilă, condamnată definitiv pentru trafic de influenţă

ro

30 Apr, 2013 00:00 2189 Marime text
Carmen Cornelia Burghilă, avocat în cadrul Baroului Brăila şi fost consilier juridic la Casa de Asigurări de Sănătate Brăila, şi Jan Neagu, persoană fără calitate specială, judecaţi la Constanţa pentru trafic de influenţă, au fost condamnaţi definitiv.

Ieri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis ca cei doi să rămână cu pedepsele aplicate de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, respectiv trei ani pentru Burghilă şi doi ani pentru Neagu. La data de 2 aprilie 2012, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au anunţat trimiterea în judecată a celor două persoane. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în cursul anului 2008, inculpaţii ar fi pretins de la denunţător suma de 20.000 euro, afirmând că au amândoi influenţă pe lângă funcţionarii Casei de Asigurări Sociale de Sănătate Constanţa, precum şi pe lângă funcţionarii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, ai Colegiului Medicilor Constanţa, ai Inspectoratului de Poliţie Sanitară şi Medicină Preventivă (SANEPID) Constanţa etc. şi că vor interveni pe lângă aceştia pentru ca fiica denunţătoarei să îşi deschidă un cabinet medical, cu specializarea medicină de familie, în municipiul Constanţa, şi să încheie un contract de prestări servicii medicale cu Casa de Asigurări Sociale de Sănătate Constanţa. „Din banii pretinşi, inculpaţii au primit suma de 18.000 de euro. În vederea restituirii sumei de 15.700 de euro, care nu a fost recuperată, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism aparţinând inculpatei Burghilă Carmen Cornelia”, potrivit DNA. Dosarul a fost înaintat iniţial spre judecare la Curtea de Apel Galaţi, însă cauza a fost strămutată la instanţa similară din Constanţa. La data de 9 octombrie 2012, Curtea de Apel Constanţa a condamnat-o pe Burghilă la trei ani de închisoare şi pe Neagu la doi ani, ambele pedepse fiind suspendate sub supraveghere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii