Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2 milioane de euro pentru anularea condamnării lui Hayssam Mohamad Yassin şi Fadel Tahli, deferiţi Justiţiei

ro

22 May, 2015 00:00 2149 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mohamad Yassin, pentru trafic de influenţă, dar şi a lui Fadel Tahli, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 
Concret, conform unor surse judiciare, Yassin este acuzat că, atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Fadel, ar fi pretins aproape două milioane de euro în schimbul desfiinţării, pe cale extraordinară, a condamnării la 23 de ani de închisoare a lui Omar Hayssam. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsurile preventive luate în cauză.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA susţin că, „în perioada octombrie 2014 - martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct şi prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunţători suma de aproximativ 2.000.000 de euro, prevalându-se de influenţa exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desfiinţării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, şi el denunţător în cauză, cu consecinţa punerii în libertate a acestuia din urmă“.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsurile preventive luate în cauză. Conform presei centrale, unul dintre denunţătorii cauzei ar fi chiar Omar Hayssam.
 
În această cauză, în luna aprilie, a fost audiată şi judecătoarea Sofica Dumitraşcu, fost judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, magistrat care a avut de-a lungul timpului dosare cu inculpaţi din Constanţa.
 
Nu este de trecut cu vederea nici faptul că Sofica Dumitraşcu a fost audiată ca martor în dosarul Veronicăi Cîrstoiu, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, condamnată la Constanţa la cinci ani de închisoare.

Citeşte şi

Judecători eliberaţi din funcţie
Sofica Dumitraşcu, Florică Duţă şi „greii” din Constanţa (RECHIZITORIU+DOCUMENT)

 
A judecat oameni grei de la Constanţa
Cu ce avere iese la pensie Sofica Dumitraşcu, de la Înalta Curte (document)

 
Acuzat de peste 135 de infracţiuni
Judecător de Bucureşti, condamnat la Constanţa (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii