Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:26 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

15 percheziţii domiciliare. Cercetați pentru trafic și consum de droguri

ro

07 Feb, 2017 12:04 732 Marime text
Astăzi, procurorii  DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin efectuează 15 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Reșița, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de  trafic de droguri de risc şi  deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.
 
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015, ca urmare a destructurării mai multor rețele de traficanți de droguri pe raza județului Caraș-Severin, având ca rezultat creșterea cererii pe ”piață”, s-a constatat o înmulțire semnificativă a situațiilor de transformare a ”consumatorului de droguri”  în ”distribuitor de droguri”. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că din ce în ce mai mulţi consumatori au identificat noi surse de aprovizionare cu droguri, în special din zona municipiului Timișoara, astfel că au început să asigure și nevoia de consum a celor care nu aveau astfel de surse”, potrivit DIICOT.
 
„Concomitent, pe considerente de amiciție dar și “de afaceri” au început să colaboreze, scopul principal fiind acela de a avea asigurată în permanent “marfa” în propriul cerc de distribuție. În acest context,  s-a constatat  cristalizarea pe raza municipiului Reșița a unei noi rețele de trafic de droguri, fiind demarate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor mai sus-menționate.
 
S-a reţinut că, spre deosebire de alte grupuri infracţionale destructurate anterior, acesta nu era format din membri cunoscuți ai lumii interlope ci din tineri, unii dintre aceştia încă elevi, astfel că, din punct de vedere al nivelului distribuției de droguri, suspecţii au avut avantajul  de a pătrunde relativ uşor  în mediile de consumatori (spre deosebire de grupurile formate din persoane cunoscute ca violente, situații în care consumatorul era reticent în a avea contacte cu astfel de persoane)”, transmite DIICOT.
 
Vor fi aduse, în vederea audierii, 26 de persoane.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii