Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti noi şi îmbucurătoare în legătură cu podul de la Agigea

ro

13 Jan, 2014 00:00 2470 Marime text
Veşti noi în legătură cu podul de la Agigea! După circa două luni în care obiectivul a fost închis aproape în fiecare zi pentru intervale de 2 şi 4 ore în vederea realizării unor activităţi specifice, surse din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România transmit veşti bune.
 
Pe data de 21 decembrie 2013, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat participanţii la trafic că, în perioada 23.12.2013 - 20.01.2014, pe podul de la Agigea va fi permisă circulaţia rutieră pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată de 5 tone. De asemenea, cale liberă au şi mijloacele de transport public de persoane.
Tot pe data de 23 decembrie, CNADNR a menţionat că rămâne în vigoare restricţia de limitare a vitezei de circulaţie la 50 km/h.
Ce se va întâmpla însă după data de 20 ianuarie? Răspunsul la această întrebare vine chiar din CNADNR. Surse bine informate din cadrul companiei susţin că, săptămâna viitoare, o echipă de specialitate din capitală va inspecta podul de la Agigea.

Oricare ar fi rezultatul acestui control, circulaţia rutieră a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de 5 tone va fi permisă, spun sursele mai sus precizate. Altfel spus, problema navetiştilor este rezolvată. Aceştia nu vor mai trebui să traverseze podul la pas. Amintim că, în perioada 26.10.2013 - 23.12.2013, circulaţia rutieră pe podul de la Agigea a fost închisă pentru intervale de 2 ore/4 ore, în vederea realizării măsurătorilor topografice şi pentru executarea lucrărilor de înlocuire a hobanelor. De menţionat că, în continuare, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone, traficul se va desfăşura pe următoarele variante de ocolire: pentru relaţia Bucureşti - Port Constanţa Sud-Agigea - Negru Vodă - Mangalia şi retur, traseul de ocolire va fi A2 (Bucureşti - Constanţa - nod rutier Medgidia) - DJ 381 (nod rutier Medgidia - Ciocârlia de Sus) - DN 3 (Ciocârlia de Sus - Cobadin) - DJ 391 (Cobadin - Mereni - Topraisar) - DN 38 (Topraisar - Agigea) - DN 39 (Agigea - Mangalia) şi retur; pentru relaţia Hârşova (DN 2A) - Tulcea (DN 22) - Port Constanţa Sud-Agigea - Negru Vodă - Mangalia şi retur, traseul de ocolire va fi A4 (nod rutier Ovidiu - nod rutier A4 cu A2) - A2 (nod rutier A4 cu A2 - nod rutier Medgidia) - DJ 381 (nod rutier Medgidia - Ciocârlia de Sus) - DN 3 (Ciocârlia de Sus - Cobadin) - DJ 391 (Cobadin - Mereni - Topraisar) - DN 38 (Topraisar - Agigea) - DN 39 (Agigea - Mangalia) şi retur.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii