Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Vacanță de trei luni pentru nesimțiții neamului

ro

24 Jun, 2015 00:00 2582 Marime text
Vacanța parlamentară de trei luni (!) bate la ușă. Insule exotice, destinații exclusiviste, hoteluri plutitoare. Poze postate pe Facebook din cele mai frumoase metropole. Palmieri, plaje cu nisip negru, cumpărături de la Louis Vuitton. Nu tu griji, nu tu riduri, nu tu stresul facturii la întreținere, al ratelor bancare, al taxelor școlare. Parlamentarului tău nu-i va păsa de tine nici în vacanța care începe la 1 iulie. Sigur, va spune că va munci inclusiv în timpul verii la diverse proiecte de lege, că se va gândi la cum anume ar putea îmbunătăți viața muritorului de rând, acela care l-a trimis în Parlament.

Cumva, aceasta e sfidarea la adresa cetățeanului plătitor de taxe și impozite de către cei care, recent, au votat pentru propriile privilegii traduse în pensii speciale. O parte dintre aceștia din urmă susțin că li se pare firesc, de vreme ce pensiile lor trebuie să se alinieze celor din statele membre ale Uniunii Europene. Alții spun că pensiile speciale ale parlamentarilor sunt absolut normale, pentru că un parlamentar nu poate fi sub niciun chip comparat cu un om oarecare, cu un medic, un profesor, un fizician, un economist. Fair enough! Ce alt cetățean își poate manifesta plenar nesimțirea, indolența, meschinăria, dacă nu un deputat sau un senator care își face planuri de vacanță după ce, timp de câteva luni, a gustat din somnul dulce al demnitarului cu imunitate parlamentară?! Ce alt om normal din țara asta poate să meargă, seară de seară, la diverse posturi de televiziune unde atmosfera e cea de tavernă insalubră populată de golanii zilei pentru a îndruga fantasmagorii despre câte face el la locul de muncă?! Niciunul, nu-i așa? Premierii mitomani nu se pun la socoteală, căci ei sunt, firește, deasupra tuturor.

Și parlamentarii de Constanța își fac planuri de vacanță. Senini, nonșalanți, nerăbdători ca niște elevi premianți care s-au clasat pe primele locuri la diverse concursuri și olimpiade școlare. Unii dintre ei sunt de-a dreptul înduioșători în nesimțirea lor. Asta fiindcă și-au rupt fălcile în căscaturi uriașe care au venit înainte de somnul din Camera Deputaților și din Senat, atunci când se presupune că trebuiau să muncească în folosul alegătorilor. Au dat din umeri la marile probleme ale României, au fugit mâncând pământul din fața răspunderii, dar au alergat cu inima deschisă atunci când a fost vorba de pensii speciale. Oamenii ăștia își fac, azi, planuri de vacanță.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii