Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USL nu mai există pentru primari

ro

10 Aug, 2013 00:00 1206 Marime text
„Primarii comunelor anului 2013 sunt sub demnitatea celor de dinaintea anului 1989, această «graţie» DEMOCRAŢIEI, bazată pe principiul DESCENTRALIZĂRII promovate de către cei care au fost duşi la guvernare cu strădania primarilor care au căutat să mobilizeze cetăţenii în acordarea votului celor în care chiar credeau că vor binele comunelor noastre”. Aşa sună conţinutul unui document-protest al anului 2013 remis presei de primarii încă în funcţie.

Şefii de autoritate locală şi-au retras astfel susţinerea pentru Guvernul USL.

USL nu mai există pentru primari, formaţiunea politică a încetat să mai reprezinte soluţia salvatoare. Nota de plată pentru guvernarea uselistă acuzată de „subminarea capacităţii administrative a comunelor” prin aprobarea unor „legi absurde” nu va întârzia să apară. Se apropie alegerile pentru revizuirea Constituţiei, precum şi cele europarlamentare sau prezidenţiale, iar primarii nu mai sunt dispuşi să-şi mobilizeze electoratul ca altădată.
Se anunţă chiar şi greve în administraţia publică locală, şi aşa lăsată fără atribuţii prin ordonanţele de urgenţă privind insolvenţa, Codul fiscal, fondul funciar sau administrarea păşunilor.
Cea mai mare durere a primarilor, „gangrena” provocată de actuala guvernare, o reprezintă pentru şefii de autoritate locală problema primarilor, aproape o mie la nivelul întregii ţări, care au fost declaraţi incompatibili de ANI întrucât au făcut parte din Adunările Generale ale societăţilor de utilitate publică în interesul comunităţii! Aceştia sunt trimişi acasă nu pentru vreo infracţiune, ci pentru că o lege aberantă nu le permite să facă parte din AGA de la societăţile de utilitate publică.

„DEZILUIZA ESTE GENERALĂ”, scriu, precum redăm, cu litere mari, în documentul-protest, primarii din toată ţara. Aşa se întâmplă când iluziile create sunt prea mari, iar măsurile luate de un Guvern instalat în urmă cu 15 luni fac exact ceea ce s-a promis în campania electorală că nu se va face. Acest lucru este valabil nu numai pentru primari, ci şi pentru restul cetăţenilor.

Interesant este de ce actualul Guvern îşi doreşte să-i trimită acasă pe primari? Oare actualii şefi de autoritate locală şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de asemenea declarat incompatibili de ANI, nu mai sunt la fel de interesanţi în contextul mult trâmbiţatei reorganizări teritoriale?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii