Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde ajunge tupeul medicilor constănţeni?

ro

19 Apr, 2013 00:00 3906 Marime text
Zilele trecute, într-un mijloc de transport în comun am fost martoră la discuţia dintre două doamne, trecute de a doua tinereţe. Discutau despre tupeul incredibil la care au ajuns cadrele medicale din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
Una dintre acestea povestea revoltată prietenei sale cum un medic de pe Clinica Medicina Interna a „trimis-o” acasă, spunându-i că un medic are dreptul să-şi aleagă pacienţii! Din păcate doamna din autobuz nu a dezvăluit şi numele celui care a depus jurământul lui Hipocrate, jurământ care presupune că un medic să „folosească raţiunea şi prescripţiunile sale spre folosul şi buna stare a bolnavilor, pe care îi va feri de orice daună sau violenţă”. Dar să revenim la poveste. Deranjată de faptul că pacienta nu i-a lăsat niciun plic cu ban sau o altă mică atenţie (aşa cum se cuvine), după două consultaţii acordate la Policlinica Spitalului Judeţean Constanţa, medicul respectiv i-a spus pacientei să vină la cabinetul ei particular. Păi da, acolo consultaţiile sunt cu plată şi costă 100 de lei. Şi cum pacienta, care povestea că îşi plăteşte, lună de lună, din ultimii bani asigurarea de sănătate, a refuzat să meargă la cabinetul particular al cadrului medical, motiv pentru care a primit următorul răspuns: „nu mai sunt medicul dumneavoastră. Noi avem dreptul să ne alegem pacienţii. Mergeţi la lat medic, care să vă consulte”! Din păcate povestea se poate repeta oricând cu oricine dintre noi. Majoritatea medicilor constănţeni au cabinete particulare sau lucrează şi la clinici private, la care te invită să vii la consultaţie. De parcă acolo, consultaţiile sunt mai de soi. Şi poate sunt, dacă o singură consultaţie constă 100 de lei. Dar ce să facă cei care abia se descurcă cu banii? Cei care plătesc asigurările medicale? De ce să fie obligaţi să meargă şi la cabinetele particulare? Nu le-am plâns niciodată de milă medicilor şi nu o voi face. Iar motivele sunt multe. În primul rând, din cauza atitudinii lor faţă de oamenii de rând, faţă de care care nu au mereu bani să le bage în buzunare. Din cauza bătrânilor pe care îi invită la cabinetele lor private. Din cauza aroganţei cu care unii dintre ei îşi tratează pacienţii. Nu ştiu cum şi-a rezolvat problema doamna din autobuz. Dar cei care se confruntă cu astfel de probleme nu ar trebui să se resemneze. Ar trebuie să reclame cadrul medical la administraţia unităţii sanitare, la Colegiul medicilor, de ce nu şi la Ministerul Sănătăţii?!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ana 19 Apr, 2013 18:30 Foarte adevarat este ce ati scris doamna Baciu, doctori merita flagranturi si bagati in puscarie, daca nu le convine salariul din Romania, sa iasa din tara si sa vada cat se munceste in strainatate. Felicitari Nicoletei Baciu pentru articolele obiective!