Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa pe prostie!

ro

22 Nov, 2021 00:00 4126 Marime text

 

  • Primăria Constanța are excedent bugetar
  • Cu toate acestea, de anul viitor taxele și impozitele cresc
  • În plus vom plăti și o taxă de amenajare și întreținere spații verzi în cuantum de 50 lei/persoană fizică/an
  • În schimbul acestei taxe, ni se flutură pe la nas un proiect vast care va genera peste 50 de hectare de parc în următorii 5-10 ani
  • Să fii primar nu înseamnă doar cerut bani, ci mai ales găsit soluții
  • Mai lipsește doar taxa pe prostie și propun s-o introducem și pe asta, ca să ne luăm de-o grijă
 

 
Primăria Constanța are excedent bugetar de câteva zeci de milioane de euro, despre care primarul și echipa sa, evită să vorbească.

Cu toate acestea, de anul viitor taxele și impozitele cresc, prețul gigacaloriei crește și el cu 200 de lei,  taxa anuală de rezervare a locului de parcare pentru autoturismele deținute de persoanele fizice sare de la 208 lei la 399 lei.

Și taxa de habitat crește la 7.5 lei /lună, taxa de întreţinere cimitire de la 5 lei/mp/an la 15 lei/mp/an dar și cota de impozitare pentru clădirile cu destinaţie nerezidenţială proprietatea persoanelor fizice de la 1% la 1,3% plus majorarea impozitului rezultat cu o cotă adiţională de 15,4%.

În plus vom plăti și o taxă de amenajare și întreținere spații verzi în cuantum de 50 lei/persoană fizică/an.

Din introducerea taxei de amenajare şi întreţinere spaţii verzi, municipalitatea va încasa în 2022 16.714.000 lei.

Asta în condițiile în care anul acesta, s-au alocat aproximativ 70 milioane lei pentru întreținerea spațiilor verzi și care la un moment dat, atunci când ne năpădiseră buruienile erau necheltuiți.

În schimbul acestei taxe, ni se flutură pe la nas un proiect vast (n.r. cine l-a văzut? cine lucrează la el), care va genera peste 50 de hectare de parc în următorii 5-10 ani.

Minim 5 ani pentru un parc?!! Ca idee, Asociația Constanța Restart a amenajat de la 0 un în doi ani, din bani privați, doar pentru constănțeni.
Cred că înainte să ni se ceară bani, bani și iarăși bani, ar trebui să vedem că primăria îngrijește ceea ce este deja. Poate abia apoi am avea încredere că se poate și mai mult.

Să fii primar nu înseamnă doar cerut bani, ci mai ales găsit soluții!

Mai lipsește doar taxa pe prostie și propun s-o introducem și pe asta, ca să ne luăm de-o grijă! Cu o singură condiție: să începem s-o încasăm, cu chitanțierul în mână de pe bulevardul Tomis nr.51!
 


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Din 2022, constănțenii vor plăti taxă pentru îngrijirea spațiilor verzi. Crește și taxa pentru parcarea rezidențială! (DOCUMENT)

A vrut să investigheze numărul mare de bursieri. Atitudinea primarului Chițac față de bursele elevilor este una jalnică!


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii