Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Țara pe care mi-aș dori-o s-ar numi ROMÂNIA

ro

08 Jul, 2015 00:00 1505 Marime text
Dan Petrescu pleacă în China, după ce s-a descoperit faptul că la ASA Târgu Mureș ar fi fost niscaiva tranzacţii ilegale. Toţi sportivii de valoare pleacă în locuri exotice, pentru că în ţară nu sunt plătiţi. Asistentele medicale iau drumul străinătăţii, pentru un pumn de bani în plus.
 
Politicienii rămân aici şi fură ca în codru. Politicienii români. Despre ei vorbim. Clasa politică din România, care este un cancer al societăţii. Luaţi pe bandă rulantă de procurorii Anticorupție, ei îşi votează legi de mărire a pensiilor. La prea mărire furare, furtul să fie şi mai mare!
 
Eu vreau să scap de ei. Vreau în România mea. Vreau într-o Românie nefurată. Vreau ca toți fariseii să se ducă acolo unde le este locul. Aș fi vrut ca la Liceul „Axiopolis” din Cernavodă să nu fi existat 16 cazuri de fraudă la Bacalaureat. Aş vrea ca furtul să nu mai fie lecția de bază a beizadelelor din România. Aș vrea ca fiica lui Duicu să recunoască faptul că a fraudat examenul și, umilă, să ceară posibilitatea să îl susțină peste doi ani...
 
Acum, pe caniculă, aș vrea ca Moș Crăciun să îmi aducă, la iarnă, pe ger, un Guvern adevărat, care să nu mai fure țara. (Există posibilitatea ca renul să îl aducă în țară pe premier, de la Istanbul, tras pe o sanie care sparge valurile din Marea Neagră. Dacă se va întâmpla așa, îi facem rezervare la clasa I pe trenurile Soarelui, ca să ajungă repejor la Palatul Victoria)!
 
Și aș mai vrea să nu ajungem în situația Greciei, să ne arate cu degetul oamenii de afaceri din Bangladesh, iar off-shore-urile din Cipru ale hoților să fie radiate!
 
Știu că vreau multe, dar asta vreau! VREAU ca omul simplu, pensionar sau țăran, să nu mai fie ademenit la vot cu tigăi, pachete cu alimente sau mici dați „moca”. Atunci, țara va crește din nou! România va redeveni ROMÂNIA când vom scăpa, DEFINITIV, de sintagme și fantasmagorii de genul Mischie de la Gorj, Republica Mazăre, Oprișan de la Focșani...
 
Ei nu vor să creadă încă, dar era lor s-a încheiat! Puiul de urs se naște din urs, dinozaurii s-au născut din ouă de... dinozaur, iar coruptul iscă sărăcie! Hai să-l dăm dracu’ de politician CORUPT!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii