Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stenogramele PNL sau scopul scuză mijloacele?!

ro

25 Jul, 2012 22:09 2492 Marime text

lavinia_siclitaru.jpgL-am căutat în aceste zile ale campaniei pentru referendum pe Dan Tapalagă acolo unde îl citeam de obicei şi nu l-am găsit. Mai târziu am aflat că agenţia pentru care scria ar fi schimbat direcţia editorială. Explicabil?! Habar n-am. Ieri a reapărut nu acolo unde obişnuise, ci pe o reţea de socializare, cu o bombă de presă: stenogramele atribuite PNL din campania de demitere a preşedintelui Băsescu sunt autentice! Le-am parcurs cu atenţie şi la final nu pot să spun decât atât: incredibil ce s-a ales de PNL!

Informaţia importantă nu vine din strategia în sine, specifică poate fiecărui efectiv de partid, ci este cea legată de gradul de angrenare în mecanismul de partid al unor oameni care pretindeau că sunt independenţi. Acum se explică bizarele sincope logice din discursul lor public, incompatibile cu nivelul lor real de pregătire. Practic, în acest document se arată cum liberalii ştiau din timp despre prezenţa lui Antonescu la toate mitingurile electorale, şi asta imediat după ce acesta s-a instalat la Cotroceni. Astfel, se dovedeşte că preşedintele interimar nu numai că nu a fost niciodată independent, ci şi-a coordonat toate activităţile în beneficiul partidului şi al alianţei din care face parte. Cu alte cuvinte, a încălcat flagrant Constituţia României. Motiv de suspendare cumva? Domnilor liberali, aceste stenograme trebuie anexate scrisorilor lui Ponta şi trimise direct la Bruxelles, alături de toate maculaturile în care vă plângeţi că USL nu încalcă nicio lege şi că totul se desfăşoară cât se poate de corect!

Asta da politichie, fraţilor! Într-o vreme în care Europa întreaga se zbate în criză, discuţiile din PNL sunt de acelaşi tip ca în anii '90. În niciuna dintre stenogramele care au răsuflat nu se pomeneşte măcar un cuvânt despre situaţia socio-economică a ţării şi de soluţii sau alternative la politica PDL. Nu-i interesează decât puterea şi Băsescu. Nu mai avem nicio speranţă? Dacă asta e tot ce poate să ofere puterea astăzi e vai de viitorul nostru! Ar fi bine să ne obişnuim cu ideea că în câţiva ani România se va scrie Wellcome to the Jungle. Deja în politică e o ţiganiadă în toata puterea cuvântului.

Românii văd foarte bine diferenţa de opinii dintre PDL şi Băsescu. Ce rost are această nouă suspendare care este sortită eşecului?
V-aş întreba, domnilor USL-işti, aveţi de gând să faceţi ceva pentru România sau continuaţi linia ideologică a partidelor voastre, de a vorbi ani de zile fără să spuneţi şi fără să faceţi nimic?

Pentru toate mizeriile concertate asupra statului de drept sper să aveţi o mare surpriză în seara zilei de 29 iulie, dar şi în următoarele zile, pentru că, nu-i aşa, ştiţi mai bine decât noi că toate aşa-zisele măsuri economice anunţate - TVA 9%, ajutoare pentru firme şi fermieri, angajarea celor cu vârste sub 25 de ani şi peste 55 de ani fără taxe etc.) sunt doar de faţadă, în condiţiile în care nu le-aţi discutat cu nicio instituţie financiară internaţională, ci doar în şedinţele voastre de la partid. Abia vă aştept... de mult n-am mai râs aşa!!!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sile this Millennium 26 Jul, 2012 10:45 Excelentă analiză !
  • Ion Ion 26 Jul, 2012 09:02 Crin Antonescu si noul guvern au nevoie de legitimitate.Atat USL-istii cat si adeptii lui Basescu stiu foarte bine ca peste 50% din populatia cu drept de vot,nu au obiceiul sa se prezinte la urne.Ati intrebat daca mai avem vreo speranta.Noi credem ca da,mai avem o speranta. Majoritatea romanilor cred ca salvarea vine de la Viviane Reding,comisarul european pentru Justitie. Pana va veni sa ne salveaze doamna comisar,eu ma duc sa-mi cumpar o punga cu pufuleti si deschid televizorul ca sa vad ultimile barfe din lumea mondena.