Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Simona Halep şi-a ţinut promisiunea

ro

24 Mar, 2015 00:00 1753 Marime text
Simona Halep a câştigat la Indian Wells cel mai important trofeu al ei de până acum. Victoria a venit la capătul unei întreceri care i-a solicitat constănţencei toate resursele psihice şi fizice. Iar tânăra de 23 de ani a dovedit că la aceste capitole e redutabilă. Indian Wells, o competiţie la care Simona a cedat destul de multe seturi, a arătat cât de important e, în sport, să crezi până la capăt.
 
Simona Halep s-a încoronat regină la Indian Wells, la capătul unei finale incredibile cu Jelena Jankovici, în care constănţeanca, a treia jucătoare a lumii, a fost la un pas să fie învinsă. A trecut însă magistral peste toate momentele grele din meci. Clipele de nervozitate sau dialogul cu antrenorul Victor Ioniţă sunt expresii ale unor trăiri intense ale Simonei. La conferinţa de presă de după partidă, aceasta a recunoscut că tenisul pe care l-a practicat la Indian Wells, deci şi în finală, nu a atins cel mai bun nivel al ei, însă ce a contat cu adevărat, acel ceva care a făcut diferenţa, a fost faptul că a luptat până la capăt. Iar fiecare meci dintre cele patru până în finală i-a fortificat psihicul şi i-a întărit credinţa că, dacă nu cedează, nu poate pierde.

La capitolul moral, Simona Halep este o sportivă nemaipomenită. Până în ultimul act de la Indian Wells, tânăra a câştigat în trei seturi trei dintre cele patru partide susţinute! Inclusiv contra unei sportive din calificări, în chiar meciul de debut. Însă, faptul că, după ce le-a lăsat adversarelor un set, în celelalte s-a impus fluierând (de patru ori cu 6-1 şi o dată cu 6-2), arată că Simona stă excelent din punct de vedere psihic. Iar tăria de caracter îi dă o putere de supraom, o înrăieşte, în sensul bun al cuvântului. Încet-încet, jucătoarea constănţeană se maturizează sportiv şi începe să gestioneze în favoarea ei presiunea. Nu a fost uşor să joace în finala cu Jankovici. Privită ca favorită în faţa sârboaicei, a avut de luptat cu acest statut, dar şi, poate, cu o oarecare relaxare psihică dată de faptul că a trecut fără luptă în semifinală de cel mai greu adversar posibil, Serena Williams, o sportivă pe care îşi dorea mult să o învingă.

Parcursul de la Indian Wells al Simonei, încununat cu succesul din finală, nu are cum să nu ne ducă cu gândul la ediţia din acest an de la Australian Open, în care constănţeanca s-a oprit în sferturi, învinsă cu 6-4, 6-0 de Ekaterina Makarova. Atunci şi-a promis sieşi, dar şi tenisului, că acesta a fost ultimul meci în care a cedat aşa de uşor, fără a lupta până la capăt şi fără a-şi pierde încrederea în ea. Până acum, se dovedeşte că acela a fost un moment-cheie în cariera sa. Punctul din care Simona poate sări precum un arc spre visul ei, titlul de Grand Slam. După finala de la Roland Garros, a fost făcut şi al doilea pas. Izbândă într-o finală de categorie Premier Mandatory. Drumul către gloria deplină e deschis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii