Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata fleşcăită a liberalilor lui nea Puiu

ro

26 Mar, 2012 20:00 1681 Marime text

corina_samoila.jpgNu ştiu cine a creditat USL-ul. Cine o fi crezut vreodată că, împreună, Ponta şi Antonescu pot crea ceva. De la bun început a părut o alianţă contra naturii.

Poate în unele părţi ale ţării, acolo unde găsim politicieni mai slabi de înger, o alianţă o fi posibilă, fără a avea neapărat gir de la centru. Revin la ideea iniţială: Victor Ponta şi Crin Antonescu nu pot face, din punctul meu de vedere, ceva durabil împreună. Sunt prea slabi. Doi indivizi moi nu pot crea ceva solid. Niciodată. Apoi, luăm cazul particular al Constanţei. Cine din PNL s-ar putea pune „travers" în faţa lui Mazăre şi a lui Constantinescu? Aş vrea să ştiu măcar o persoană. Măcar un liberal cu cojones. N-ai să vezi. Există voci, este adevărat, sunt PNL-işti care nu văd cu ochi buni uniunea consensuală, că despre un mariaj cinstit nu ar putea fi vorba. Cum să fie cineva partener cu greii PSD-ului constănţean? Mi se pare imposibil. Speră PNL-ul că va câştiga ceva odată cu această alianţă, gândindu-ne că PSD-ul va avea succes la alegeri? Ce să câştige? Au loc de-ai lu' Mazăre? Ştiţi cum spune primarul? Negativ! Ex-clus! Unii visează, alţii regretă, câţiva speră... dar nu vor ajunge la niciun rezultat. Cine o să-l uite pe Victor Manea, plimbătorul de elefanţi mâncători de mazăre? Cine l-ar putea considera un partener pentru Radu Mazăre? Vă zic eu: nimeni! Ori nea Puiu, cel care se bălăcărea cu primarul şi care acum a ajuns să se pupe-n frunte cu el... Ce să mai spunem... Doctrină, ideologie, mândrie politică, ceva?! Nimic... speranţe deşarte.. Cu duiumul! Din nefericire, PNL-ul va fi păcălit ca o fecioară căreia junele-prim şarmant i-a furat puritatea.

Speranţa moare ultima pentru liberali, mai ales pentru că altceva nu le-a mai rămas. Mi-e milă de cei care au deschis ochii, care sunt conştienţi că organizaţia trece poate prin cea mai mare ruşine din istorie. Dar dorinţa de mărire orbeşte, de multe ori. Şi peste patru ani, când Mazăre se va retrage poate în însorita Brazilie, acolo unde se simte ca acasă, sau în Madagascar, unde-şi va deschide o afacere, liberalii nu vor mai conta în acest oraş, nu vor mai avea nici măcar stropul de credibilitate de acum. Atunci să-i vezi. „Pe cine să punem?", a venit întrebarea mai mult retorică şi plină de regrete. Nu ştiu, nici nu mă interesează. Însă, dragi liberali, ar trebui să vă fie ruşine! Aţi pierdut la masa verde, pentru neprezentare. Nici măcar nu aţi jucat meciul. N-aţi fost eroi, n-aţi fost nimic. Nici n-aţi contat, nici n-aţi încercat. Nu sunteţi altceva decât o săgeată fleşcăită!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii