Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să trecem prin aceste râuri tulburi, folosindu-ne de vâsla "Da"-ului

ro

26 Nov, 2020 00:00 2855 Marime text

Trăim vremuri greu încercate. Vremuri în care ne rezultă dificil să ne gestionăm emoțiile. Acum, mai mult ca niicodată, este foarte important să ne găsim pacea, care se află în interiorul nostru. Să aducem luminnă în sufletele si casele noastre.

Să fii tu cu tine, în carantină, în izolare, este un prim pas pentru cei ce caută dezvoltarea sufletească. Trebuie să încercăm să fim pozitivi, să privim și partea plină a paharului. Să nu mai vedem acest stat în carantină ca pe un mare cataclism. Ne va ajuta mult să purtăm cu curaj și acceptare această situație. Este important să spunem DA tuturor lucrurilor, doar așa vom putea deveni mai calmi, mai echilibrați. Este un moment bun de a ne autoresponsabiliza.

Comunicarea eficientă,în special în situații noi și complexe,cum ar fi carantinele,este intervenție de sănătate comportamentala.Ele pot reduce stresul comunității și pot crește aderența la recomandări privind sănătatea inclusiv, sănătatea comportamentală. Chiar dacă nu ne mai putea vedea face to face, cu prietenii, cu rudele, cu cei pe acre îi cunoștem și îi iubim, nu trebuie să încetăm să comunicăm. Avem la dispoziție mijloace diverse, updatate pe zi ce trece.

Iar dacă ai nevoie de ajutorul unui specialist, acre să ți vină în sprijn pentru a te ajuta să gestionezi această perioadă, în Constanța, Colegiul Psihologilor vine în ajutorul persoanelor cu anxietate provocată de această perioadă și oferă consiliere psihologică gratuită. Gestionarea stresului te va face atât pe tine, cât și pe cei din jur, să treceți mai ușor peste această perioadă.

Frica este naturala și firească si ne-a ajutat să supraviețuim ca specie. Este important să spunem DA, să acceptăm prin ceea ce trecem, și ieșim din bucla negativității!

În final, să reținem că situația actuala va trece, anxietatea resimțită fiind adesea exagerată și că vom ieși mai puternici din această încercare. Să avem încredere în propriile resurse. Să încercăm să învățăm din această experiență, să apreciem mai mult sănătatea și persoanele dragi, să realizăm care sunt lucrurile care contează cel mai mult.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii